Bo Lönnqvist

Bo Lönnqvist
699
“En trygg och tidsenlig skola Nära Dig! - en investering för framtiden!”
NamnBo Lönnqvist
Födelseår1965
KommunEsbo
StadsdelWestend
TitelFöretagare, DI
Telefon045 112 4090
E-postbosse.lonnqvist@gmail.com
Jag är tålmodig och systematisk och vill lyssna till esbobornas behov. Jag jobbar för öppenhet och transparens, jämlikhet och rättvisa. Jag har en fantastisk familj med fru, son (18 år), dotter (14 år) och familjens hund, en 6-årig lagotto. Jag gillar att åka skidor nerför backen på vintern och att njuta av stuga och skärgård på sommaren. Däremellan är det roligt att meka i garaget lite, där vi med min son har ett litet gemensamt bilprojekt.

Viktiga politiska frågor

Daghem och skolor
En trygg och tidsenlig skola Nära Dig! - en investering för framtiden! Det är en investering för framtiden att satsa på våra barn. Bara på så sätt kan vi bibehålla vår välfärd. En trygg skola är A och O för barnens uppväxt till tänkande och ansvarskännande individer. Det kräver tillräckliga personalresurser - både lärare och elevvårdspersonal. Dessutom kräver det trygga och välfungerande skolhus samt trygga skolvägar. Skolan måste också utvecklas med sin tid. Det behövs därför kontinuerlig och tillräcklig fortbildning av lärare och övrig personal. Och material som är i tiden. Och: Vårt svenska skolnät i Esbo ska inte bli glesare. För att stöda det svenska språket och en levande tvåspråkighet behövs också ytterligare satsningar inom den finska bildningssektorn, bl.a. ytterligare resurser för språkbadsskolor samt ett utvecklat samarbete mellan de finska och de svenska enheterna.
Äldreomsorg
Det ska vara gott att åldras i Esbo! Våra äldre esbobor är den grupp som ökar snabbast under de kommande åren. Jag vill att det finns utökade serviceformer för dem för att möta deras behov. Det ska finnas ett tillräckligt utbud av stödtjänster av god kvalitet för dem som vill bo hemma. Och det ska finnas ett gott utbud av tillgängliga serviceboendeformer för dem som inte längre kan eller vill bo hemma. Det är väldigt viktigt att hela äldreomsorgen utgår ifrån de äldres individuella behov för att ge dem en bra upplevelse av trygghet och säkerhet. Och servicen ska finnas både på finska och på svenska!
Arbete
Esbo ska vara en attraktiv stad för företag och företagare! Det innebär en fungerande infrastruktur och en smidig kollektivtrafik som gör att vardagen fungerar för företagens anställda. Det ska också finnas ett gott utbud av lokaler och fastigheter vid goda trafikförbindelser för våra företag – speciellt de små och medelstora företagen och även för produktion. Esbo ska se till att förutsättningarna för att ytterligare utveckla det redan goda samarbetet mellan läroinrättningar och företag finns och möter behoven.