Ann-Louise Laaksonen

Ann-Louise Laaksonen
193
“Jag kan inte rädda hela världen, men jag kan rädda en människas hela värld - kanske just Din!”
NamnAnn-Louise Laaksonen
Födelseår1969
KommunHelsingfors
StadsdelGumtäkt
TitelEkon.mag.
Medlem iSvenska Kvinnoförbundet
Telefon+358 50 338 5657
E-postannlouiselaaksonen@gmail.com
Är en positiv och energisk organisations människa. som tillbringar en stor del av fritiden i organisations världen. Största delen av mitt arbetsliv har jag fått vara med och utveckla ICT system och processer. I politiken har jag varit aktiv i över 15 år Jag brinner för att vara med och påverka och göra vårt Helsingfors ännu bättre. På fritiden är jag även en entusiastisk fotograf som njuter av långa promenader i vår vackra stad. Gumtäkt har varit mitt hem i över 15 år.

Viktiga politiska frågor

Ekonomi
Mitt Helsingfors ska även i framtiden ha en hållbar ekonomi. Vi ska vara en företagarvänlig stad, som stöder att även företagen i innerstaden hålls livskraftiga.
Boende
Mitt Helsingfors har fungeranden trafiklösningar och närservice för alla. Vi ska ha en fungerande kollektivtrafik, bra cykelvägar och möjlighet att röra sig gående runtom i vår fina stad, men det ska även vara möjligt att röra sig smidigt med bil i vår innerstad. Vi måste bygga högre hus för att få tomtmarken att räcka till för allt slags boende. Om vi bygger högre hus, finns det möjlighet även att bygga mera radhus. Vi ska stöda olika slags boende koncept, ett exempel på ett fungerande koncept med bostäder till skäligt pris är BoKlok.
Jämställdhet
Mitt Helsingfors är jämställt och jämlikt, det ska va en självklarhet som beaktas i alla beslut.