SFP – det mest företagsvänliga oppositionspartiet

31.05.2018

Jag är otroligt glad att vårt arbete för att förbättra sysselsättningen och företagares verksamhetsförutsättningar uppmärksammas och får erkännande.

Finlands näringsliv, EK, belönade SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson för sin positiva syn på förtagande. EK konstaterade att Henriksson leder det parti som i jämförelse med sitt understöd har det största förtroendet från EK:s företagare. EK säger även att det är klart att SFP ses som det mest företagsvänliga oppositionspartiet.

− Jag är otroligt glad att vårt arbete för att förbättra sysselsättningen och företagares verksamhetsförutsättningar uppmärksammas och får erkännande. De nya arbetsplatserna föds främst i små- och medelstora företag. Därför behövs en företagsvänlig politik, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.

− En hög sysselsättningsgrad är en grundförutsättning för Finlands välfärd och framgång. Därför har SFP föreslagit ett flertal åtgärder för bättre sysselsättning. Bland annat borde behovsprövningen på utländsk arbetskraft tas bort, arvs- och gåvoskatten vid generationsväxlingar i företag slopas och det behövs en ny samtalskultur på arbetsplatserna samt större möjlighet till lokala avtal.

Anna-Maja Henriksson tillsammans med Juhana Vartiainen (Saml) och Ville Skinnari (SDP) mottog alla utmärkelsen för sitt arbete för företagsamhet och de fick benämningen ”klassens primusar”.

EK:s pressmeddelande: https://ek.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2018/05/30/ek-antoi-eduskunnalle-...

Skribent: