Norrback: Närservice, företagsamhet och säkerhet lägger grunden till starka regioner

Riksdagen behandlade i dagens plenum Centerns interpellation, stödd av Rörelse nu, om regeringens regionalt diskriminerande politik. Riksdagsledamot Anders Norrback (SFP) höll Svenska riksdagsgruppens anförande i interpellationsdebatten.

– I Svenska folkpartiet har vi alltid förespråkat en politik som främjar livet i lokalsamhället och möjligheten för alla regioner att utvecklas utifrån sina unika styrkor och behov. Det är därför som denna regering arbetar på flera fronter för att stärka hela landets ekonomi, för att underlätta skapandet av nya jobb och för att säkerställa att Finland är ett konkurrenskraftigt, hållbart och tryggt samhälle säger Norrback

Norrback framhäver också vikten av ett livskraftigt lantbruk för en livskraftig landsbygd. 

– Jord- och skogsbruket har en central roll i Finlands ekonomi och den lokala livskraften. Samtidigt är dessa sektorer fundamentala för vår nationella självförsörjning. Regeringens målsättning är klar – det ska löna sig att vara jord- och skogsbrukare i detta land. Här handlar det om hela Finlands framtid. Regeringen har därför stark förbundit sig till att jordbruket ska bli lönsamt och att den nationella skogspolitiken stärkas, säger Norrback

I sitt anförande lyfter Norrback fram dom viktiga säkerhetsaspekterna, som speciellt berör Östra Finland. 

– När man talar specifikt om Östra Finlands framtid, kan vi i dessa tider tyvärr inte göra det utan att tala om landets säkerhet. Säkerhetspolitiken är idag på allas läppar. Finlands östra gräns är EU:s yttre gräns och också Natos östra gräns. Därför är Östra Finland och den östra gränsen inte viktiga enbart för Finland utan också för Europeiska unionen och våra internationella samarbetspartner.

Till sist betonar Norrback vikten av att servicen alltid skall finnas nära människan. 

– SFP arbetar vi för att servicen ska finnas nära människan. Speciellt för mindre orter kan det ha avgörande betydelse hur till exempel hälsostationer eller tingsrätter är placerade.

Nicke Wulff ställer upp i EU-valet

Nicke Wulff, 48-år, rektor, tidigare vice ordförande för Svenska folkpartiet, medlem av Åbo stadsfullmäktige samt gruppordförande för Svenska folkpartiets (SFP) fullmäktigegrupp, ställer upp i EU-valet.

Läs föregående artikel

Mira Bäck ställer upp som kandidat i Europaparlamentsvalet!

I Europa står vi inför en rad utmaningar som kräver nya perspektiv och en progressiv inställning. Som en ung kandidat är Mira övertygad om att ungas röster och idéer är avgörande för att forma det Europa vi vill se framåt.

Läs följande artikel