Adlercreutz: En arbetsseger då direkt tågtrafik mellan Helsingfors och Hangö inleds

VR har idag meddelat att de inleder direkt tågtrafik från Helsingfors till Hangö.

– Den förra regeringens första tilläggsbudget innehöll ett anslag för elektrifieringen av tågbanan mellan Hangö och Hyvinge. Nu har projektet slutförts och det gläder mig att se att det långsiktiga arbetet nu äntligen bär frukt. Nyheterna om tågtrafik mellan Helsingfors och Hangö är en direkt följd av detta beslut, säger Adlercreutz.

Förhoppningsvis kan även tågstationer som varit ur bruk, så som Ingås tågstation, att åter börja användas.

– Nu fortsätter arbetet med Kustbanan för att säkerställa dess livskraft – dubbla spår behövs på så långa sträckor som möjligt för att möjliggöra smidig samverkan mellan lokal- och fjärrtrafiken. Jag är nöjd med att Trafikledsverket genom dessa satsningar har insett vikten av att utveckla västra Nyland. Det här är någonting SFP jobbat med länge. Arbetet med att förbättra kustbanan fortsätter, avslutar Adlercreutz.

 

Wickström: Direkt tågförbindelse mellan Hangö och Helsingfors blir verklighet i januari – även Ingå station planeras att öppnas för trafik

Idag har VR meddelat att bolaget inleder tågtrafik mellan Karis och Hangö 8.1. Samtidigt kommer VR att inleda trafikerandet av sina första direkta tågturer mellan Helsingfors och Hangö. Det handlar om några enstaka turer varje vecka (onsdag, fredag och söndag). Det här betyder att även Ingå station kommer att öppnas efter att den varit stängd sedan våren 2016.

Läs föregående artikel

Wickström: Riksdagens julklappspengar utdelade – satsningar på riksväg 25, stamväg 51 och kulturen i Västnyland

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström gläds för hur regeringspartierna valt att dela ut riksdagens så kallade julklappspengar. De kommer att fördelas på trafik- och kultursatsningar i regionen.

Läs följande artikel