Christoffer Hällfors

Christoffer Hällfors
7
“Jag kandiderar för att jag har ett genuint intresse för Lappträsk och Lappträskbornas bästa! Jag har i flera olika repriser jobbat för Lappträsk, både som fullmäktigeledamot och tjänsteman. Jag känner att jag kan mest om Lappträsk och att jag har massor att ge. Det är många reformer också på gång nationellt som det är lätt att en liten kommun som Lappträsk blir i skymundan. Jag vill se till att det inte händer!”
NamnChristoffer Hällfors
Födelseår1986
KommunLappträsk
StadsdelHarsböle
TitelKontaktchef , Politices magister
Jag är en 30-årig Politices Magister från Lappträsk. Jag har studerat statskunskap i Vasa varifrån jag blev utexaminerad 2014 och jobbar för tillfället i Helsingfors som Kontaktchef. Jag har varit med i kommunfullmäktige i Lappträsk i två peroder 2004-2012.och jobbat som Kommunsekreterare en kort stund sommaren 2015 som vikarie.

Viktiga politiska frågor

Utveckling
Jag vill utveckla kommunen rättvist och jämlikt. Det som är viktigt nu gällande utvecklingen är att hålla koll på alla reformer och vilka frågor som planeras flytta bort från kommunen och att vi är även i fortsättningen aktiva i de frågor som berör våra invånare. Vi måste också utveckla så att företagsamhet blir lättare. Lappträskborna är initiativrika företagare och många av våra arbetsplatser bygger på dessa små och medelstora företag.
Ekonomi
Lappträsk ekonomi måste hållas på en sund nivå. Vi måste kunna balansera våra investeringar med vår ordinarie verksamhet och våra inkomster. Social- och hälsovårdsreformen för eventuellt bort en del av våra förpliktelser men det betyder inte att det blir lätt att balansera den kvarvarande biten.
Jordbruk
Vår kommuns näringsstruktur bygger på små företagare och jordbrukare. Jag ser att det finns en framtid i vårt lands jordbruk och jag tror att Lappträsk kan vara en ledstjärna här med våra fina företagare som jobbar på nya metoder för att bruka jorden. Samtidigt ser jag värde också i det traditionella jordbruket som också måste ges de verksamhetsförutsättningar som behövs.