SFP i Österbotten

Många ställer upp för SFP i Österbotten

De första sju riksdagsvalskandidaterna som nomineras är Anders Norrback från Närpes, Anna-Maja Henriksson från Jakobstad, Joakim Strand från Vasa, Mikko Ollikainen från Malax, Niclas Sjöskog från Pedersöre, Sari Somppi från Vasa och Christoffer Ingo från Korsholm.

Kretsmötet, som samlade närmare 120 deltagare, presenterade även hela 58 kandidater till det landskapsval som förväntas gå av stapeln senare i höst. Kandidatbuketten består av starka profiler, 26 kvinnor och 32 män.

Jerkku: Fel i lagförslaget tär på regeringens trovärdighet

– Detta tär allvarligt på regeringens trovärdighet. Det tål att upprepas att vi inte kräver mer än ­andra. Vi vill bara ha en likvärdig rätt till vård säger Jerkku.

– Österbottningar måste också få den vård de behöver och bli förstådda av vårdpersonalen. Därför är det enda rätta att Vasa centralsjukhus blir det trettonde sjukhuset med omfattande jour. Finland är ett tvåspråkigt land där både den finsk- och svenskspråkiga befolkningens rättigheter att få service på sitt språk tryggas enligt lag, säger Jerkku.

Kretsordförande för SFP i Österbotten ställer inte upp för omval

Åren som kretsordförande har varit mycket givande och inspirerande och jag är tacksam för denna tid. Uppdraget som kretsordförande är tidskrävande och ansvarsfullt. Nu är det rätt tidpunkt för nya krafter att ta vid och fortsätta arbetet med vår politik, våra värderingar och samhällsbygget.

Svenska folkpartiet i Österbotten har idag en stark framtidstro och en stor uppgift. Vår agenda är att stå upp för Finlands tvåspråkighet och det svenska språket. I det framgångsrika Österbotten, landets enda landskap med svensk majoritet, skall SFP fortsätta vara det ansvarstagande partiet.

Pages

Subscribe to RSS - SFP i Österbotten