alkoholipolitiikka

Wallin ja Ingo: Panostukset kotimaan matkailuun ovat tervetulleita

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Stefan Wallin ja RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingo toivottavat tervetulleeksi yhteistyöryhmän tekemät esitykset matkailuelinkeinosta, jotka luovutettiin Työ- ja elinkeinoministeriölle. Esityksessä ehdotetaan joukko toimenpiteitä suomalaisen matkailualan vahvistamiseksi, muun muassa kesälomien siirtäminen ja ravintoloiden alkoholianniskelun arvonlisäverotuksen alentaminen.

Keskitytään pienpanimoihin

- Pienpanimotuotanto on kasvava ala, joka luo työpaikkoja ja on tärkeä aluetalouden näkökulmasta. Pienpanimot edistävät myös terveellisempää alkoholikulttuuria. Siksi on luonnollista, että paikallisista raaka-aineista tuotettuja tuotteita saisi myydä suoraan panimoista ilman turhia rajoituksia ja byrokratiaa, sanoo Joakim Strand.

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfströmin mielestä suoramyyntiin oikeutetun pienpanimon määritelmä on uudistuksessa liian suppea. Hallituksen esityksen mukaan panimo on pieni, kun sen tuotantovolyymi on enintään 500 000 litraa alkoholijuomia.

Subscribe to RSS - alkoholipolitiikka