kestävä kehitys

Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

- Edessämme on intensiivinen ja jännittävä vuosi. Kestävä kehityksen, pitkäjänteisyyden ja uusajattelun tulisi mielestäni suuremmassa määrin leimata tulevia vaalikeskusteluja. Meidän on uskallettava käsitellä vaikeita kysymyksiä, kuten miten hoivapalvelut tai työmarkkinat toimisivat parhaiten sekä miten saisimme ilmastonmuutoksen aisoihin, sanoo Silja Borgarsdóttir Sandelin.

Torvaldsin kalastusesitys sai kannatusta

Äänestyksen alla liberaali ALDE-ryhmä esitti Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) suulla useita muutoksia.

Muutoksissa oli kyse ennen kaikkea ylikalastuksen pysäyttämisestä sallimalla kestävä määrä kalastusta. Torvalds iloitsee siitä, että esitykset saivat tuen Euroopan parlamentin enemmistöltä.

- Euroopan parlamentti on nyt selkeästi ottanut kantaa ylikalastusta vastaan ja kestävän kalastuksen periaatteiden puolesta. Nyt jäsenmaiden on neuvostossa osoitettava, että myös he haluavat jatkossa kestävää ja kannattavaa kalastusta Pohjanmerellä, Torvalds sanoo.

Adlercreutz: Kestävä kehitys vaatii johdonmukaisuutta

Työ kestävän kehityksen puolesta edellyttää, että kaikki kantavat kortensa kekoon. Hallitus sen sijaan esittää ensi vuoden budjettiin kehitysavun säilyttämistä matalalla 0,4 % BKT:n tasolla, vaikka kansainvälinen tavoite on 0,7 % BKT:stä. Tämä ei ole oikea suunta, sanoo kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Torstaina eduskunnassa pidetään ajankohtaiskeskustelu kestävästä kehityksestä ja Agenda 2030-ohjelmasta.

Subscribe to RSS - kestävä kehitys