lapsiperheet

RKP haluaa panostaa lapsiperheisiin ja vaatii välittömiä toimia maatalouden tueksi

– Meillä on akuutti tarve perhepoliittiselle kokonaisuudistukselle, jolla on positiivinen vaikutus lapsiperheiden arkeen. Me emme tarvitse tyhjiä sanoja vaan konkreettisia tekoja.

– RKP on monta vuotta korostanut, että perhepolitiikka tulee uudistaa. Tänä päivänä moni muukin puolue puhuu uudistuksen puolesta, mutta toivon, että yhä useampi puolue olisi enemmän edistysmielinen ja uskaltaisi ehdottaa parannuksia vaikka ne vaativat taloudellisia panostuksia alkuvaiheessa.

Maakuntauudistusta ei haluta, mutta se tulee – perhevapaauudistusta ei saada, vaikka se tarvitaan

− Se on harmillista. Itse tulkitsin viikonlopun julkisuudessa käydyt keskustelut kahden suurimman hallituskumppanin välillä niin, että molemmat näkevät uudistuksen tarpeen. Ja että molemmat olisivat olleet valmiit todellisiin neuvotteluihin, sanoo RKP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz.

RKP:n varjobudjetti: Palkansaajalle on jäätävä enemmän käteen

Tarvitsemme veropolitiikkaa, jossa palkansaajalle jää enemmän käteen kuin tällä hetkellä. Tarvitsemme kansallisen pitkän aikavälin mielenterveysohjelman ja sellaisen uudistuksen perhevapaisiin, jossa tasa-arvo ja isien rooli korostuvat.

Yllä on muutama keskeinen poiminta Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ja RKP:n vaihtoehtobudjetista, joka esiteltiin torstaina Helsingissä.

Yksinhuoltajia ei saa rangaista

Käytännössä lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen määrä vähennetään suoraan yksinhuoltajalle maksettavasta toimeentulotuesta.

- Ne lapsiperheet, joilla tänä päivänä on vaikeinta, ovat usein yksinhuoltajaperheitä. Kun hallitus nyt tekee erinäisiä säästötoimenpiteitä, kuten indeksijäädyttämisiä, tulisi säästöjen seurauksia lieventää. Yksi sellainen toimenpide olisi toimeentulotuen ja lapsilisien välisen yhteyden poistaminen. Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta kaikkein köyhimpiä perheitä kohtaan, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Subscribe to RSS - lapsiperheet