Sfp i Helsingfors fullmäktigegrupp

Uusi budjettisopimus saa RKP:ltä lämpimän vastaanoton

RKP vastaanottaa lämpimästi Helsingin budjettisopimuksen vuodelle 2019. Valtuustoryhmät ja kaupunginhallitus sopivat maanantaina tehdyistä lisäyksistä, joilla tuetaan muun muassa lastensuojelua, kodinhoitoa, liikuntaa, sekä ruotsinkielisten maahanmuuttajien integraatiota.

Kokonaissummasta 22 miljoonaa, suurin osa, 13 miljoonaa käytetään sosiaali- ja terveyspalveluihin, toteaa RKP:n kaupungingvaltuuston ryhmän puheenjohtaja Björn Månsson. Tämä on tärkeä prioriteetti, varsinkin koska tämä merkitsee lisäpanostuksia lastensuojeluun sekä kodinhoitoon.

SFP:s gruppanförande om bokslutet för 2017 - 20.6.2018

SFP:s gruppanförande om bokslutet för 2017 - 20.6.2018

 

Bokslutet med dess överskott på 483 miljoner erbjuder ett gott utgångsläge för oss beslutsfattare. Det är en följd av en bättre ekonomi överlag, med ökade skatteinkomster, av mindre utgiftsökningar än beräknat, och av att stadens affärsverk genererar överskott som behövs också för kommande investeringar.

Helsingfors| Varför skrota ett fungerande hälsovårdssystem?

− SFP kan inte medverka till att skrota ett fungerande hälsovårdssystem – tvärtom. En friskare och välmående befolkning är ett villkor för ett framgångsrikt Finland, sade Eva Biaudet. Konklusionen i stadsstyrelsens utlåtande om vårdreformen är att det inte lönar sig att med öppna ögon försämra hälsovårdssystemet.

− Det lönar sig inte att bygga upp ett system som går stick i stäv med experternas åsikter och därmed äventyra läget för de svagaste och sjukaste, sade Biaudet. På 2020-talet tros underskottet växa till en miljard i landskapet Nyland.

Pages

Subscribe to RSS - Sfp i Helsingfors fullmäktigegrupp