koulu

Kymmenen kohtaa koulutuksesta

1. Neljä tuntia maksutonta varhaiskasvatusta päivässä kaikille kolme vuotta täyttäneille lapsille. Subjektiivinen päivähoito-oikeus on palautettava. Esikoulun tulee olla kaksivuotinen. Haluamme varhaiskasvatuksen, jossa leikit, laulut ja sadut ovat monella kielellä ja jossa lapsilla on monipuoliset edellytykset liikkua. Emme hyväksy mahdollisuutta suurentaa ryhmäkokoja yli kolmevuotiaille lapsille.

Koulut tarvitsevat työrauhan ja resursseja

Kansanedustaja Mikaela Nylander arvosteli keskiviikon välikysymyskeskustelussa hallituksen tekemiä koulutusleikkauksia.

− Hallitus on romuttanut perustan elinikäiselle oppimiselle mahdollistamillaan varhaiskasvatuksen heikennyksillä. Ryhmäkokojen suurentaminen ja päivähoito-oikeuden rajaaminen oli vastuutonta, Mikaela Nylander sanoo.

Hallituksen yritys saada perhevapaauudistus aikaan epäonnistui äskettäin.

− Hallituksen perhevapaauudistusfloppi vain pahentaa tilannetta, Nylander sanoi.

Nylund haluaa lisää hedelmiä ja vihanneksia kouluun

Nylund haluaa tietää mitä hallitus aikoo tehdä saadakseen käyntiin EU:n kouluhedelmäjärjestelmän.

– Useimmissa EU-maissa on kouluhedelmäjärjestelmä. Suomen lisäksi vain Iso-Britannia ja Ruotsi eivät ole järjestelmässä mukana. Jopa EU:n uusin jäsenmaa Kroatia on ottanut järjestelmän käyttöön, Nylund toteaa. Euroopan komissio rahoittaa kouluhedelmäjärjestelmää 150 miljoonalla eurolla. Euroopan parlamentti on ehdottanut 360 miljoonan euron lisärahoitusta. Suomen osuus olisi noin prosentin, eli 1,59 miljoonaa euroa.

Subscribe to RSS - koulu