Välikysymykset

Koulut tarvitsevat työrauhan ja resursseja

Kansanedustaja Mikaela Nylander arvosteli keskiviikon välikysymyskeskustelussa hallituksen tekemiä koulutusleikkauksia.

− Hallitus on romuttanut perustan elinikäiselle oppimiselle mahdollistamillaan varhaiskasvatuksen heikennyksillä. Ryhmäkokojen suurentaminen ja päivähoito-oikeuden rajaaminen oli vastuutonta, Mikaela Nylander sanoo.

Hallituksen yritys saada perhevapaauudistus aikaan epäonnistui äskettäin.

− Hallituksen perhevapaauudistusfloppi vain pahentaa tilannetta, Nylander sanoi.

Hallitukselta puuttuu visio

Näin lausuu Mikaela Nylander (RKP) ryhmäpuheenvuorossaan eduskunnassa käydyssä välikysymyskeskustelussa joka koski korkeakoulu- ja opintotukileikkauksia.

– Tässä syyllistytään mielestäni vakavaan ajatusvirheeseen. Korkeakoulujen autonomia ei vapauta hallitusta siitä, että sillä on oltava oma huolellisesti valmisteltu korkeakoulupolitiikka. Päinvastoin hallituksella pitäisi, nimenomaan näinä vaikeina aikoina, olla selkeät visiot koulutuksemme, tutkimuksemme ja innovaatiopolitiikkaamme tavoitteista, sanoo Nylander.

Välikysymys koulutusleikkauksista jätettiin

RKP on välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja. Kysymyksessä ovat myös mukana kaikki muut oppositiopuolueet; Vihreät, SDP, Vasemmistoliitto ja KD.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund toteaa tilanteen olevan historiallinen, sillä Ruotsalainen eduskuntaryhmä on viimeksi ollut välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja vuonna 1932.

– Tässä ei kuitenkaan ole kysymys menneestä tai RKP:stä, vaan tulevaisuudesta ja maamme osaamisesta. Olemme täällä, koska emme voi hyväksyä hallituksen lyhytkatseista politiikkaa, Haglund sanoo.

Subscribe to RSS - Välikysymykset