Kommunalval

RKP teki parhaat kuntavaalinsa 20 vuoteen

Puolue saa lisäpaikkoja muun muassa Vaasassa, Pietarsaaressa, Kristiinankaupungissa, Maalahdessa, Uusikaarlepyyssä, Raaseporissa, Inkoossa ja Paraisilla, poimii enemmistön Loviisan paikoista ja kaikki Korsnäsin valtuustopaikat. RKP tekee tulosta myös suomenkielisillä paikkakunnilla. Sekä Pyhäjärvellä että Raisiossa puolue sai uuden valtuustopaikan ja säilytti yhden paikan Utsjoella.

Ennakkoäänten ehdittävä perille ajoissa!

Saapumatta jääneen tai myöhästyneen postin tapaukset vaikuttavat lisääntyneen. Lähestyvien kunnallisvaalien alla Nylund painottaa, että myöhästelevä posti myös vaikuttaa demokraattiseen oikeuteen äänestää.

- Ennakkoon äänestävien suomalaisten on voitava luottaa siihen, että postilla kulkevat äänet ehtivät perille ajoissa. Meidän on aina voitava luottaa siihen, että posti tulee ajoissa perille – myös lähetysten määrän ollessa suuri. Erityisesti nyt kunnallisvaaleja ajatellen, Nylund sanoo.

Hallituksen sosiaali- ja terveysuudistus ei takaa parempaa hoitoa.

- Hallituksen malli tulee lisäämään byrokratiaa. Kun halutaan parantaa terveydenhuoltoa, ei ratkaisu siihen ole uuden hallintotason luominen. Kaiken lisäksi maakunnilla ei ole todellista itsehallintoa. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä mihin uudistus johtaa. Hallituksen ei pitäisi pelata tällaista uhkapeliä kun kyse on kansalaisten terveydestä, sanoo Henriksson.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin sanoo, että valinnanvapaus terveydenhuollossa on sinänsä hyvä asia mutta sillä pitää olla selkeät raamit ja systeemin tulee olla järkevästi rakennettu.

Vi vill visa tolerans och tro på demokrati i kommunerna

Några kvinnliga politiker från Zambia besökte Finland för att lära sig om och få verktyg för demokratiska processer i närsamhället och hur man förhandlar under fredliga förhållanden. Finland ses av dessa kvinnor som ett gott exempel på en fungerande demokrati. Demokrati och rättvisa handlar om respekt för alla människors lika värde oavsett om man befinner sig i sin hemby där man har djupa släktrötter eller om man nyss anlänt till Finland för att skydda sitt eget liv.

Annetaan lapsille turvallista kotimaista ruokaa

- Haluan, että lapsille tarjotaan hyvää ja ravitsevaa ruokaa, joka on valmistettu eettisesti ja kestävästi tuotetuista raaka-aineista. Kaikki lapset ansaitsevat sen – joka päivä, kansanedustaja Thomas Blomqvist sanoo.

- Meidän on kiinnitettävä julkisissa hankinnoissa yhä enemmän huomiota tuotteiden ja palveluiden laatuun taloudellisten muuttujien ohella. Asettamalla hankinnoille konkreettisia laatuvaatimuksia voidaan varmistaa, että julkisin varoin hankittu ruoka täyttää ne ehdot, joita vaadimme kotimaiselta ruuantuontannolta.

Tasa-arvoa edistettävä paikallisesti!

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kysyy, miten kuntien työ esimerkiksi naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi paranee siirtämällä sosiaalihuolto maakuntiin.

- Naisiin kohdistuvan väkivallan ennaltaehkäisyä on tehtävä monitasoisesti. Kaikkien kuntien on nyt luotava ohjelmat naisiin kohdistuvan väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Niin ennaltaehkäisevää työtä, perhetyötä kuin yhteistyötä päivähoidon ja koulujen välillä tarvitaan, jotta tämä onnistuisi, Henriksson sanoo.

RKP:n ehdokasasettelu ylitti kaikki tavoitteet

- Ylitimme selkeästi ehdokasasettelun tavoitteet. Meillä on viime vaaleihin verrattuna ehdokkaita useammassa kunnassa ja ylitimme 1 300 ehdokkaan tavoitteen. Lisäksi meillä on enemmän nuoria ehdokkaita kuin kahdessa edellisessä kuntavaalissa ja listamme on ilahduttavan laaja. Tämä on vaaleja ajatellen erinomainen lähtökohta, Guseff sanoo.

Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo listan laajuuden ja RKP:n kasvavan tuen osoittavan, että suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen hallituspuolueiden politiikasta myös kunnallisella tasolla.

Donner tulee taas

Donner tunnetaan muun muassa kirjailijana, elokuvaohjaajana, tuottajana, toimittajana, kriitikkona ja poliitikkona.

Vastauksena kysymykseen miksi hän päätti asettua ehdolle, Donner lainaa Paavi Johannes XXXIII:ttä, joka on sanonut: ”Vanhat miehet ovat kuin viinejä. Jotkut niistä muuttuvat etikaksi, parhaat paranevat aina vanhetessaan.”

- Etenkin näinä aikoina on tärkeää, että kansainvälistä Suomea puolustavat henkilöt ovat ehdolla vaaleissa, sanoo RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff.

Ulla Achrén ehdolle Turkuun

Achrén on tunnettu yleispoliitikkona jolle erityisesti koulutus, opiskelijat ja lapset ovat avainasemassa. Hän toimii tällä hetkellä Åbo Akademin hallintojohtajana.

- Olen edelleen motivoitunut toimimaan kotikaupunkini Turun hyväksi. Innostus on säilynyt ja siksi olen valmis palaamaan politiikkaan, Achrén sanoo päätöksestään.
Achrénin neljä lasta ovat aikuisia ja hänellä on neljä pientä lastenlasta Turussa.

Pages

Subscribe to RSS - Kommunalval