Anna-Maja Henriksson

Henriksson vaati rahaa rokottamisen valistustoimintaan

- Hallituksen tulisi ottaa huomioon valistustoimintaa, kun niin sanotut joulurahat jaetaan. Kysymys on jos siihen löytyy halua, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

- Sain tilannekatsauksen tämänpäiväisellä vierailulla Malmin sairaalassa Pietarsaaressa. Hyvä uutinen on, että uusia tuhkarokkotapauksia ei ole todettu. Mutta, on selvää että tarvitaan lisää resursseja jotta voidaan aloittaa tehostettu valistuskampanja rokottamisen puolesta, Anna-Maja Henriksson sanoo.

Henriksson: Erittäin tervetullut päätös Merenkurkun laivahankkeesta

- Tämä on erittäin tervetullut päätös Vaasan alueelle ja koko Pohjanmaalle, kuten myös Uumajalle ja Västerbotten:ille. Merenkurkun laivahanke on voitto koko Suomelle ja Pohjoismaiselle yhteistyölle.

- Aktiivinen työ laajalla rintamalla tuotti tulosta. Haluan kiittää hallitusta tästä hyvästä päätöksestä, sanoo Henriksson.

Lisätietoja:
Anna-Maja Henriksson
050-512 2377

Rehn-Kivi: Regeringens centraliseringsiver äventyrar patientsäkerheten

Förslaget framställdes av Svenska folkpartiets riksdagsledamot och medlem i social- och hälsovårdsutskottet Veronica Rehn-Kivi. Hon är än en gång besviken över hur liten förståelse regeringspartierna har för hur verksamheten fungerar i regionerna.

- Vi har flera sjukhus i vårt land, som har en avgörande ställning i sitt område, men som på grund av centraliseringen nedmonteras. Avståndet till närmaste jourhavande sjukhus är i vissa fall alldeles för långt och detta både försvagar patientsäkerheten och gör det praktiskt svårt för patienten, betonar Rehn-Kivi.

Henriksson: Hallituksen pitäisi hävetä

Henriksson mukaan vaikuttaa selvältä, että pohjanmaalaisten potilaiden oikeudet eivät ole tärkeitä hallitukselle.

- Hallituspuolueiden tulisi hävetä. Päätös Vaasan keskussairaalasta tehtiin, vaikka samanaikaisesti Euroopan neuvosto moittii Suomea siitä, että ruotsinkielisten potilaiden oikeudet eivät toteudu käytännössä. Potilaan oikeus saada sairaanhoitoa yhdenvertaisesti niin ruotsiksi kuin suomeksi ei ilmeisesti ole tärkeä hallitukselle. Se on häpeällistä, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Pages

Subscribe to RSS - Anna-Maja Henriksson