SFP i Helsingfors: ”Den svenskspråkiga servicen får inte glömmas bort”

14.03.2018

SFP i Helsingfors kretsstyrelse diskuterade under verksamhetsårets sista styrelsemöte det stundande landskapsvalet och nomineringen av kandidater från Helsingfors i landskapsvalet.

-SFP i Helsingfors vill vara med och påverka hur landskapsreformen tar sig uttryck i helsingforsarnas och nylänningarnas vardag. Trots att vi ställer oss kritiska till reformen över lag, så är det nu som vi kan vara med som värnare av svenskspråkig service, tryggande av närservice och att det finns olika regionala lösningar och påverkningsmöjligheter för invånarna, säger SFP i Helsingfors kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

-Vi har redan många ypperliga kandidater som meddelat att de ställer sig till förfogande och när vi går till val, vill vi ha den bästa möjliga kandidatlistan, med representanter för alla grupper i samhället, tillägger viceordförande Ann-Louise Laaksonen.

SFP i Helsingfors håller sitt kretsmöte lördagen 21.4 och nominerar då sina kandidater till landskapsvalet, samt väljer ny kretsstyrelse för verksamhetsåret 2018-2019.

För mer information: Kretsordförande Cecilia Ehrnrooth, 050 3310 244, cecilia.ehrnrooth@gmail.com Kontaktchef Anna Strömberg, 050 555 4607, anna.stromberg@sfp.fi

Kirjoittaja: 
Location: