Bo Lönnqvist

Bo Lönnqvist
699
“Turvallinen ja nykyaikainen koulu Lähellä Sinua! - investointi tulevaisuuteen!”
NimiBo Lönnqvist
Syntymävuosi1965
KuntaEspoo
KaupunginosaWestend
TitteliYrittäjä, DI
Puhelin045 112 4090
Sähköpostibosse.lonnqvist@gmail.com
Olen kärsivällinen ja systemaattinen ja haluan kuunnella espoolaisten erilaisista tarpeista. Teen töitä avoimuuden ja läpinäkyvyyden, tasavertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden eteen. Minulla on mahtava perhe johon kuuluu vaimo, poika (18 v), tytär (14 v) sekä perheemme koira, 6-vuotias lagotto. Talvisin nautin laskettelusta ja kesäisin mökistä ja saaristosta. Ja välillä on mukava puuhata autotallissa jossa meillä on poikani kanssa pieni yhteinen autoprojekti.

Tärkeät poliittiset aiheet

Päiväkodit ja koulut
Turvallinen ja nykyaikainen koulu Lähellä Sinua! - investointi tulevaisuuteen! Panostus lapsiimme on investointi tulevaisuuteen. Vain siten voimme turvata elintasomme. Turvallinen koulu on täysin oleellinen perusta lasten kehittyessä ajatteleviksi ja vastuuntuntoisiksi yksilöiksi. Ja se vaatii riittävät resurssit - sekä opetukseen että oppilashuoltoon. Lisäksi tämä edellyttää että koulutilat ovat turvallisia ja hyvin toimivia ja että koulutiet ovat turvallisia. Koulun on myös kehityttävä ajassa. Tarvitaan siis jatkuvaa ja riittävää opettajien ja muun henkilökunnan kouluttamista. Sekä jatkuvasti uudistuvaa opetusmateriaalia. Emme myöskään saa harventaa kouluverkkoamme - tämä on erityisen tärkeää ruotsinkielisessä kouluverkossa. Jotta ruotsin kieli ja täten elävä kaksikielisyys saa riittävää tukea tarvitaan myös lisää panostuksia mm. kielikylpykouluihin ja laajempaa yhteistyötä suomenkielisten ja ruotsinkielisten yksiköiden välille.
Vanhushuolto
Ikääntyminen Espoossa on nautinnollista! Meidän vanhemmat espoolaiset muodostavat nopeimmin kasvavan ryhmän tulevina vuosina. Haluan että heidän tarpeisiin kehitetään laajempi palvelutarjonta. Kotona asuville täytyy löytyä riittävä tarjonta hyvälaatuisia tukipalveluita. Ja erilaisia palveluasumismuotoja on lisättävä heille jotka eivät enää halua tai voi asua kotona. On myös tärkeää että ikääntyneiden palvelutuotanto lähtee heidän yksilöllisistä tarpeista jotta heillä on hyvä turvallisuuden tunne. Ja palveluiden tulee olla saatavilla sekä suomen että ruotsin kielellä!
Työ
Espoo on houkutteleva kaupunki yrityksille ja yrittäjille! Tämä tarkoittaa toimivaa infrastruktuuria ja joustavaa julkista liikennettä myötävaikuttamaan yritysten työntekijöiden arjen toimivuuteen. Yrityksille – erityisesti pk-sektorin yrityksille (myös tuotannolle) on löydyttävä hyvä valikoima tiloja ja kiinteistöjä hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Espoon on myös huolehdittava siitä että edellytykset oppilaitosten ja yritysten jo hyvän yhteistyön kehitykselle ovat olemassa ja vastaavat tarpeita.