Työn kysynnän ja tarjonnan kohdattava

13.04.2016

On ilmeistä, että lukuisat vapaat työpaikat ja suuri määrä työttömiä eivät tällä hetkellä löydä toisiaan. Sen vuoksi työllistämispalveluista ja työnvälityksestä on tehtävä tehokkaampia ja tuloskeskeisempiä, sanoo Joakim Strand.

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran arvion mukaan Suomessa on jopa 360 000 avointa piilotyöpaikkaa. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreimpien lukujen mukaan työttömiä on Suomessa tällä hetkellä 361 000.

- On ilmeistä, että lukuisat vapaat työpaikat ja suuri määrä työttömiä eivät tällä hetkellä löydä toisiaan. Sen vuoksi työllistämispalveluista ja työnvälityksestä on tehtävä tehokkaampia ja tuloskeskeisempiä. Luodaksemme tehokkaampia palveluja työvoimapalveluiden kilpailuttaminen olisi tehtävä mahdolliseksi. Osan TE-toimistojen resursseista voisi esimerkiksi kohdentaa yksityisille työnvälityspalveluille. Tästä tehdyistä kokeiluista olemme saaneet kuulla positiivisia tuloksia, sanoo kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Joakim Strand.

Hallitus esitteli eilen tiistaina suunnitelmansa Suomen talouden kasvun ja työllisyyden parantamiseksi. Ratkaisuksi hallitus tarjoaa yrittäjyys- ja työllisyyspaketteja sekä panostuksia vientiin Team Finlandin kautta. Tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen nykyisestä 68 prosentista 72 prosenttiin ja 110 000 uuden työpaikan luominen.

Kirjoittaja: