Christina Ruth

Christina Ruth
711
“Olen ehdolla koska haluan olla mukana rakentamassa parempaa kaupunkia kaikille espoolaisille.”
NimiChristina Ruth
KuntaEspoo
KaupunginosaMankkaa
TitteliFilosofian maisteri, lukion lehtori
Sähköpostichrisu.ruth@gmail.com
Olen kahden alakoululaisen lapsen äiti, naimisissa toimittajan kanssa, työskentelen maantieteen ja biologian lehtorina Tölö gymnasiumissa. Olen ollut mukana Espoon kunnallispolitiikassa reilut 12 vuotta. Tällä hetkellä toimin varajäsenenä Espoon ruotsinkielisessä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa sekä Espoon edustajana Kauniaisten ruotsinkielisessä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa.

Tärkeät poliittiset aiheet

Päiväkodit ja koulut
Espoon kouluverkkoa ei saa harventaa niin ettei alakoululaisilla olisi mahdollisuutta kulkea lähikouluunsa kävellen tai polkupyörällä.
Päiväkodit ja koulut
Koulurakennusten tulee olla hyvässä kunnossa. Liian usein home- ja muut sisäilmaongelmat lakaistaan surutta maton alle ja uusien koulurakennusten rakentaminen on huolimatonta. Tämä vaarantaa sekä lasten että opettajien terveyden ja tuhlaa verovaroja. Lupaan toimia homekoulujen pikaisen saneerauksen puolesta ja kun uusien koulurakennusten rakennutus kilpailutetaan, toivon että rakentamisen laadulla olisi suurempi merkitys. Nyt hinta ratkaisee niin, että koulurakennukset pystytetään kiireessä ja sitten rakennuttaja korjauttaa niitä lähes 10 vuotta. Tämä ei voi jatkua, vaan asialle on tehtävä jotain.
Päiväkodit ja koulut
Koulujen opetuksen taso tulee pitää korkeana. Erityisesti kielikylpyopetus on suosittua Espoossa ja toivoisin laajempaa yhteistyötä kieliryhmien välille koulujen yhteistyön merkeissä.