Vaccin

Henriksson vaati rahaa rokottamisen valistustoimintaan

- Hallituksen tulisi ottaa huomioon valistustoimintaa, kun niin sanotut joulurahat jaetaan. Kysymys on jos siihen löytyy halua, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

- Sain tilannekatsauksen tämänpäiväisellä vierailulla Malmin sairaalassa Pietarsaaressa. Hyvä uutinen on, että uusia tuhkarokkotapauksia ei ole todettu. Mutta, on selvää että tarvitaan lisää resursseja jotta voidaan aloittaa tehostettu valistuskampanja rokottamisen puolesta, Anna-Maja Henriksson sanoo.

RKP vaatii oikeudenmukaista käsittelyä narkolepsiaan sairastuneille

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, ja muut Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustajat haluavat tietää, mitä hallitus aikoo tehdä niiden lasten ja nuorten auttamiseksi, jotka sairastuivat narkolepsiaan Pandemrix-rokotteen seurauksena. Rokotus annettiin vuonna 2009 sikainfluenssaa vastaan.

− Kukaan ei saisi joutua eriarvoiseen asemaan siitä syystä, että terveyskeskus ei ole ajoissa pystynyt tunnistamaan narkolepsian oireita, Henriksson sanoo.

Rehn-Kivi: Sotaveteraaneille voi nyt tarjota maksutonta pneumokokkirokotetta

Huomenna 27 huhtikuuta vietetään veteraanipäivää muistaaksemme heitä, jotka ovat taistelleet Suomen puolesta sodissamme. Kansaneläkelaitos arvioi, että vuonna 2020 Suomessa elää noin 8000 sotaveteraania ja vuonna 2025 enää 1700. Kansanedustaja ja eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi ehdottaa maksutonta pneumokokkirokotusta sotaveteraaneille heidän terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Subscribe to RSS - Vaccin