Mia Heijnsbroek-Wirén vill fortsätta att leda SFP i Nyland

14.03.2018

Nu gäller det att vaska fram de bästa kandidaterna i landskapsvalet som kan arbeta för en god vård på svenska i Nyland, säger Heijnsbroek-Wirén.

Mia Heijnsbroek-Wirén från Lovisa ställer upp för omval till kretsordförandeposten för SFP i Nyland. Hon har lett den nyländska kretsen sedan år 2016.

 Vi står inför väldigt stora utmaningar med troligtvis tre val på ett drygt år. Det finns mycket jobb som jag vill ta itu med, säger Mia Heijnsbroek-Wirén.

Hon vill stärka kretsorganisationen inför den krävande valperioden.

 Landskapsvalet är fortfarande ett frågetecken men vi måste i väntan på klara besked om valet blir av, förbereda oss för det. Nu gäller det att vaska fram de bästa kandidaterna som kan arbeta för en god vård på svenska i Nyland, säger Heijnsbroek-Wirén.

 Men landskapsvalet handlar dessutom om trafiklösningar i Nyland, landsbygdsnäringarna, räddningsväsendet och främjandet av företagsamhet. Därför är det viktigt att vår röst blir hörd i landskapet.

Efter landskapsvalet, som enligt nuvarande planer hålls i oktober, blir det riksdagsval i april nästa år.

 Det kommer att bli en tuff kraftansträngning och det viktigaste målet är att behålla våra fyra riksdagsmandat i Nyland. Det kräver hårt arbete, men jag är beredd att kavla upp ärmarna tillsammans med den övriga styrelsen och tjänstemännen, säger Heijnsbroek-Wirén.

SFP i Nyland håller sitt kretsmöte i Lovisa den 19 april.

Skribent: