Avstå från tvångsutvisningar till Afghanistan!

Enligt uppgifter kommer Finland att i natt tvångsutvisa asylsökande till Kabul, trots att Afghanistan enligt FN inte är ett säkert land.

I exempelvis Tyskland har fem delstater redan stoppat tvångsutvisningarna efter att säkerhetsläget i Afghanistan försämrats. SFP:s riksdagsledamot Eva Biaudet kräver att Finland avstår från tvångsutvisningarna.

– Vårt välfärdssamhälle bygger på att den starka tar hand om den svaga och allas lika värde. För SFP gäller det också utanför Finlands gränser. Att ge skydd åt de som behöver är en mänsklig plikt och inte något som baseras på folkopinion eller vilja. Därför kräver jag ett omedelbart stopp för dessa tvångsutvisningar, säger Biaudet.

Henriksson efterlyser arbetsgrupp för att förnya familjeledigheterna

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson anser det vara dags att tillsätta en parlamentarisk arbetsgrupp, bestående av representanter för alla riksdagspartier, för att förnya föräldraledigheterna.

Läs föregående artikel

Sök ny valfrihetsmodell

Regeringen bör ta timeout och bereda valfrihetsmodellen på nytt. Det underströk partiordförande Anna-Maja Henriksson (SFP) i riksdagens debatt om vårdreformen på tisdagen.

Läs följande artikel