Thomas Blomqvist

Blomqvist: Kaikilla on oikeus turvalliseen arkeen

- Meidän on luotava muutos keskustelukulttuuriin, jotta voimme ehkäistä pelkoja. Ei voi olla hyväksyttävää päästää suustaan aivan mitä tahansa. Donald Trump on tehnyt huonosta käytöksestä mainstreamia, sanoo Blomqvist puheessaan.

Kovemman yhteiskuntailmapiirin ja lisääntyneen terrorismin lisäksi Blomqvist nosti vanhustenhoidon puutteet, koulutusleikkaukset ja vihapuheen esimerkkeinä asioista, jotka vaikuttavat turvallisuudentunteeseemme.

Satsa på utbildning och forskning då arbetslivet förnyas

Blomqvist säger att man ska undvika att betrakta förändringarna som ett hot, utan i stället se möjligheterna då karaktären på arbetslivet förändras.

– Delningsekonomin är en väg framåt. Här är det väsentligt att lagstiftningen och socialskyddet hänger med. Finland har också goda möjligheter att bli ledande inom den cirkulära ekonomin som spelar en viktig roll i den europeiska framtidsdiskussionen.

Maakuntauudistus johtaa demokratiavajeeseen

Kuntiin verrattuna päätöksentekijöiden suhteellinen määrä vähenee maakunnissa, minkä seurauksena esimerkiksi Uudenmaan maakunnan harvaan asuttujen alueiden asukkailla on häviävän pienet mahdollisuudet vaikuttaa heitä koskeviin päätöksiin.

- Tällainen demokraattisten oikeuksien heikentäminen ei ole hyväksyttävää, sanoo tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja, RKP:n kansanedustaja Thomas Blomqvist.

Annetaan lapsille turvallista kotimaista ruokaa

- Haluan, että lapsille tarjotaan hyvää ja ravitsevaa ruokaa, joka on valmistettu eettisesti ja kestävästi tuotetuista raaka-aineista. Kaikki lapset ansaitsevat sen – joka päivä, kansanedustaja Thomas Blomqvist sanoo.

- Meidän on kiinnitettävä julkisissa hankinnoissa yhä enemmän huomiota tuotteiden ja palveluiden laatuun taloudellisten muuttujien ohella. Asettamalla hankinnoille konkreettisia laatuvaatimuksia voidaan varmistaa, että julkisin varoin hankittu ruoka täyttää ne ehdot, joita vaadimme kotimaiselta ruuantuontannolta.

Tingsrättsreformen skadar finländarnas rättssäkerhet

Han påpekar att förslaget drabbar svenskspråkiga regioner extra hårt.

- Det märks att kommunalvalet närmar sig, då sannfinländarnas ministrar tar till storsläggan emot de svenskspråkiga finländarnas rättigheter. Det finns inget verkligt behov att decimera vårt rättssystem så som ministern föreslår. Svenska riksdagsgruppens alternativa budget visar till exempel att man kan få statsfinanserna att gå ihop utan att tumma på rättsskyddet.

Postin otettava itseään niskasta kiinni

Samalla on käynyt ilmi, että saapumattoman tai myöhästyneen postin tapaukset ovat lisääntyneet. RKP:n kansanedustaja Thomas Blomqvist ihmettelee, mitä Postissa oikein touhutaan.

- On paradoksaalista, että nämä myöhästymiset tapahtuvat nyt, kun Posti lobbaa sen puolesta, että uusi lainsäädäntö ei saisi hyödyttää kilpailijoita. Mikäli valtiollinen postilaitos ei pysty hoitamaan tehtäviään, ei meillä pian ole muita vaihtoehtoja, kuin alkaa käyttää kilpailijoita, Blomqvist sanoo.

Meidän on kehitettävä olemassa olevaa

- Toimiva teiden ja rautateiden verkosto helpottaa ihmisten arkea ja toimii perustavanlaatuisena edellytyksenä sille, että yritykset voivat toimia ja kauppa käydä. Tärkeä ja talouskasvua lisäävä projekti olisi Hanko-Hyvinkää –ratayhteyden sähköistäminen. Tämä olisi erittäin hyvä investointi Hangon satamalle ja toisi positiivisia vaikutuksia koko alueelle, sanoo Blomqvist.

Toinen välttämätön investointi olisi Turun ja Helsingin välisen rantaradan perusparannus.

Pages

Subscribe to RSS - Thomas Blomqvist