Nils Torvalds

Mikä on hallituksen EU-politiikan suunta?

Lehdistötilaisuudessa 14. helmikuuta komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja komissionääri Gunther Oettinger esittivät EU:lle vakaata budjettia ja tuntuvia panostuksia tulevan monivuotisen rahoituskehyksen eri osa-alueille. He esittivät enemmän määrärahoja muun muassa turvallisuuteen ja puolustukseen, ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja myös esimerkiksi enemmän varoja EU:n Erasmus + vaihto-ohjelmaan jotta liikkuvuus ja kansainvälistyminen nuorten keskuudessa lisääntyisivät.

Hetki on lyönyt kellojen siirtelyn luopumisesta!

Päätöslauselma hyväksyttiin äänin: 384 puolesta, 153 vastaan ja 12 tyhjää.

Torvalds on ajanut tätä asiaa viime syksystä ja pitää päätöstä tervetulleena.
– Tällä päätöksellä heitämme pallon komissiolle asian arvioimiseen ja muutosesityksen tekemiseen. Direktiivi joka tänä päivänä pakottaa jäsenmaita kellojen siirtelyyn kaksi kertaa vuodessa on aikansa elänyt. Kellojensiirtelyn luopumisesta saatavat terveyshyödyt on jo itsessään hyvä syy tämän asian muutokseen EU-tasolla, sanoo Torvalds

Turvallisuuspolitiikka ei voi nojautua toiveisiin

– Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei voi rakentua hartaiden toiveiden varaan, toteaa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokas, europarlamentaarikko Nils Torvalds.
– Kaikki Itämeren alueen konfliktit ovat koskettaneet Suomea 1100-luvun ensimmäisistä ristiretkistä lähtien. On suorastaan epärehellistä, että ehdokkaat nyt teeskentelevät, että Suomi voisi pysyttäytyä konfliktien ulkopuolella.

Pages

Subscribe to RSS - Nils Torvalds