Nils Torvalds

Torvalds: Det krävs modiga beslut för att minska CO2-utsläppen från trafiken

Som en rad i arbetet mot klimatförändringen har EU-kommissionen presenterat ett förslag om att minska koldioxidutsläppen från person- och paketbilar. Kommissionens förslag är en del av en bredare helhet av klimatlagstiftning, som också innefattar transport, jordbruk och handeln med utsläppsrätter inom industrin.

Katainen och Torvalds: Hav är inte ett hinder för samarbete - kustländernas position måste tryggas i EU

Kommissionen föreslår att samarbetsprojekt mellan medlemsländer bara ska få genomföras över landgränser. Medlemsländer med långa havsgränser, såsom Finland, Sverige och Estland, råkar alltså i en mindre fördelaktig position än länder med långa landsgränser.

– Gränsöverskridande projekt kunde endast fortsätta som förr i områden med havsgränser där det finns en ”fast” länk, som en bro, beskriver Katainen kommissionens förslag.

Torvalds: EU:n on reagoitava Orbanin ylilyönteihin

Päätöslauselma on reaktio perusoikeuksien- ja vapauksien rajoituksiin, jotka Unkari on pääministeri Viktor Orbánin johdolla asettanut voimaan. Päätöslauselman kohteena on muun muassa Unkarin sananvapauden rajoittava lainsäädäntö, huolet tuomioistuimen riippumattomuudesta ja korruptio-ongelmat. Mikäli päätöslauselma hyväksytään, jäsenmaat voivat neuvostossa päättää, että osa Unkarille kuuluvista oikeuksista, kuten äänioikeus neuvostossa, pidätetään väliaikaisesti.

Torvalds: Enemmän muovia kuin kalaa valtamerissä vuonna 2050 - jos emme reagoi heti

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/ALDE) toimii Liberaalidemokraattien ryhmä ALDE:n pääneuvottelijana kalatalousvaliokunnassa. Torvalds pitää komission tavoitteita tärkeinä ja tervetulleina, mutta muistuttaa, että myös pienimuotoisen kalastuksen realiteetit on huomioitava niin, ettei vaatimuksia aseteta liian tiukoiksi:

Torvalds: Suomalaisen bioenergian tulevaisuudennäkymät ovat hyvät tämän päätöksen myötä

- Lopputulema, joka alustavasti hyväksyttiin neuvotteluissa ja nyt sai hyväksynnän valiokunnassa, on tarpeeksi korkea tavoitetaso. Vaikka me Suomessa osaamme uusiutuvan energian käytön suhteellisen hyvin, emme käytä sitä tarpeeksi eurooppalaisella ja globaalisella tasolla. Siksi ensisijaisesti ilmasto on kiitollinen tästä lopputuloksesta. EU:lla tulee olemaan tiukemmat säännöt ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, kun tämä direktiivi tulee voimaan, sanoo Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/ALDE)

Torvalds asettuu käytettäväksi jatkokaudelle EU-vaaleissa 2019

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) ilmoitti tänään puheessaan RKP:n puoluekokouksessa Oulussa aikeistaan lähteä ehdolle jatkokaudelle tulevissa EU-vaaleissa toukokuussa 2019.

Torvalds, joka on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2012, on ansiokkaasti tehnyt työtä lukemattomien eri kysymyksien ja aiheiden parissa eri valiokunnissa ja jatkaisi mielellään tämän työn tekemistä.

Mikä on hallituksen EU-politiikan suunta?

Lehdistötilaisuudessa 14. helmikuuta komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja komissionääri Gunther Oettinger esittivät EU:lle vakaata budjettia ja tuntuvia panostuksia tulevan monivuotisen rahoituskehyksen eri osa-alueille. He esittivät enemmän määrärahoja muun muassa turvallisuuteen ja puolustukseen, ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja myös esimerkiksi enemmän varoja EU:n Erasmus + vaihto-ohjelmaan jotta liikkuvuus ja kansainvälistyminen nuorten keskuudessa lisääntyisivät.

Pages

Subscribe to RSS - Nils Torvalds