Språkundervisning

Hallituksella traaginen tärkeysjärjestys

- On traagista, että hallituksen puoliväliriihen ykkösuutinen tänään vaikuttaa olevan Perussuomalaisten pakkomielle, eli ruotsin kielen opetuksen kokeilu. Eteenkin kun on olemassa todellisia haasteita kuten työllisyyden parantaminen ja sote-uudistus, joihin hallituksen tulisi keskittää huomionsa, sanoo Henriksson.

Kielikokeilua koskeva lakiluonnos lähtee nyt lausuntokierrokselle. Sen jälkeen se menee muun muassa perustuslakivaliokunnan käsittelyyn.

Enemmän kieliä, ei vähemmän

Vieraiden kielten opiskelu on hyödyksi työmarkkinoilla ja tämän päivän lapsilla ja nuorilla pitäisi olla samat mahdollisuudet pärjätä työmarkkinoilla, kuin aikaisemmilla sukupolvilla. Suomi on riippuvainen viennistä ja suomalaisten vieraiden kielten taidoilla on myös jatkossa suuri merkitys menestykselle.

Hyvä, että kieltenopetusta aikaistetaan

- Lapset oppivat parhaiten nuorina. Siksi on järkevää aloittaa kielten opiskelu jo ensimmäiseltä luokalta, ja jopa aikaisemmin. Monissa kunnissa kielillä leikitään jo päiväkodissa. Sitä RKP on kannattanut jo pitkään, Nylander sanoo.

Esimerkkejä onnistuneesta kieltenopetuksesta ensimmäisellä luokalla löytyy jo, ja monet ruotsinkieliset koulut suunnittelevat suomen opettamista ykköseltä. Nylanderin mukaan se on järkevämpi tapa opettaa kieliä kuin Perussuomalaisten esitys rajoittaa kieltenopetusta.

Tidigarelägg språkundervisningen för skolelever

Att påbörja inlärningen av det andra inhemska språket i ett tidigare skede ökar integrationen mellan svensk- och finskspråkiga. På en tvåspråkig ort har barnen nytta av att kunna det andra inhemska språket eftersom det bland annat underlättar möjligheterna att delta i fritidsaktiviteter.
Svenska folkpartiet i Nyland uppmuntrar kommuner att tidigarelägga språkundervisningen för skolelever.

Subscribe to RSS - Språkundervisning