Mikaela Nylander

Ammatillisen koulutuksen uudistuksessa liikaa kysymysmerkkejä

- Uudistus on periaatteessa tervetullut ja hyvä, mutta lähivuosina toteutettavat laajamittaiset leikkaukset ovat ilmeinen riski laadun heikkenemiselle, sanoo kansanedustaja Mikaela Nylander.

Kaikki opiskelijat saavat henkilökohtaisen suunnitelman osaamisen hankkimiselle. Lähiopetus on jo pidemmän ajan vähentynyt ja vaarana on, että opiskelijat eivät saa tarpeeksi lähiopetusta ja ohjausta koska minimitasoa ei ole määritelty. Leikkaukset vaikuttavat järjestäjien mahdollisuuksiin ottaa huomioon hyvin erilaisia tarpeita.

Nylander: Regeringen tar alltför korta steg

– Det verkar som om regeringen insett behovet av en familjepolitisk reform, men tyvärr anser inte alla regeringspartier att det skulle vara nödvändigt att agera nu, säger riksdagsledamot Mikaela Nylander, medlem i kulturutskottet.

SFP driver en reform där tiden för hemvårdsstödet halveras, föräldraledigheterna reformeras enligt 6+6+6-modellen och barn över tre år får fyra timmar avgiftsfri småbarnspedagogik.

Enemmän kieliä, ei vähemmän

Vieraiden kielten opiskelu on hyödyksi työmarkkinoilla ja tämän päivän lapsilla ja nuorilla pitäisi olla samat mahdollisuudet pärjätä työmarkkinoilla, kuin aikaisemmilla sukupolvilla. Suomi on riippuvainen viennistä ja suomalaisten vieraiden kielten taidoilla on myös jatkossa suuri merkitys menestykselle.

Pages

Subscribe to RSS - Mikaela Nylander