Kuntavaalit 2017

RKP teki parhaat kuntavaalinsa 20 vuoteen

Puolue saa lisäpaikkoja muun muassa Vaasassa, Pietarsaaressa, Kristiinankaupungissa, Maalahdessa, Uusikaarlepyyssä, Raaseporissa, Inkoossa ja Paraisilla, poimii enemmistön Loviisan paikoista ja kaikki Korsnäsin valtuustopaikat. RKP tekee tulosta myös suomenkielisillä paikkakunnilla. Sekä Pyhäjärvellä että Raisiossa puolue sai uuden valtuustopaikan ja säilytti yhden paikan Utsjoella.

Henriksson peräänkuuluttaa työryhmää uudistamaan perhevapaita

Useimmat puolueet ovat nyt todenneet, että Suomen on uudistettava järjestelmäänsä. Tavoitteena on joustavoittaa perheiden arkea ja parantaa naisten asemaa työmarkkinoilla.

- Olen iloinen, että monet nyt ovat ymmärtäneet sen, mitä RKP on sanonut jo pitkään, että järjestelmää on kehitettävä. Sen sijaan, että istumme paneelista toiseen kertomassa toisillemme korulauseita, meidän tulisi nyt edetä asiassa, Henriksson sanoo.

Nyt tarvitaan täysremontti

- Lukuisat asiantuntijat ovat täystyrmänneet hallituksen valinnanvapausmallin. Se on sekava, byrokraattinen ja uhkaa lisätä kustannuksia. Siksi se on ehdottomasti valmisteltava huolellisesti uudelleen, sanoo Henriksson.

- Nyt ei esityksen hiominen auta, vaan tarvitaan täysremontti.Ihmettelin suuresti pääministerin äskeistä lausuntoa, jonka mukaan hallituksen esitys annettaisiin jo ensi viikolla. Voi vain kuvitella miten paljon lausunnonantajien mielipiteitä tullaan huomioimaan, jos lopullinen esitys annetaan vain viikko lausuntokierroksen päättymisen jälkeen.

Ennakkoäänten ehdittävä perille ajoissa!

Saapumatta jääneen tai myöhästyneen postin tapaukset vaikuttavat lisääntyneen. Lähestyvien kunnallisvaalien alla Nylund painottaa, että myöhästelevä posti myös vaikuttaa demokraattiseen oikeuteen äänestää.

- Ennakkoon äänestävien suomalaisten on voitava luottaa siihen, että postilla kulkevat äänet ehtivät perille ajoissa. Meidän on aina voitava luottaa siihen, että posti tulee ajoissa perille – myös lähetysten määrän ollessa suuri. Erityisesti nyt kunnallisvaaleja ajatellen, Nylund sanoo.

Hallituksen sosiaali- ja terveysuudistus ei takaa parempaa hoitoa.

- Hallituksen malli tulee lisäämään byrokratiaa. Kun halutaan parantaa terveydenhuoltoa, ei ratkaisu siihen ole uuden hallintotason luominen. Kaiken lisäksi maakunnilla ei ole todellista itsehallintoa. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä mihin uudistus johtaa. Hallituksen ei pitäisi pelata tällaista uhkapeliä kun kyse on kansalaisten terveydestä, sanoo Henriksson.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin sanoo, että valinnanvapaus terveydenhuollossa on sinänsä hyvä asia mutta sillä pitää olla selkeät raamit ja systeemin tulee olla järkevästi rakennettu.

HELSINKI| Seminaari jakamistaloudesta

”Jakamistalous – uhka vai mahdollisuus?”. Seminaari järjestetään tiistaina 14.3 klo 18 G18 juhlasalissa, Helsingin keskustassa. Paneelikeskusteluun osallistuu Joel Järvinen, Uberin Suomen maajohtaja, Mats Nylund, tutkija Arcadan kulttuuri- ja viestintälaitoksella sekä Silja Borgarsdóttir Sandelin, RKP:n varapuheenjohtaja. Keskustelun moderaattorina toimii Björn Bonsdorff. Paneelikeskustelu käydään suomeksi.

RKP:n ehdokasasettelu ylitti kaikki tavoitteet

- Ylitimme selkeästi ehdokasasettelun tavoitteet. Meillä on viime vaaleihin verrattuna ehdokkaita useammassa kunnassa ja ylitimme 1 300 ehdokkaan tavoitteen. Lisäksi meillä on enemmän nuoria ehdokkaita kuin kahdessa edellisessä kuntavaalissa ja listamme on ilahduttavan laaja. Tämä on vaaleja ajatellen erinomainen lähtökohta, Guseff sanoo.

Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo listan laajuuden ja RKP:n kasvavan tuen osoittavan, että suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen hallituspuolueiden politiikasta myös kunnallisella tasolla.

Puoluesihteeri Guseff ehdolle kuntavaaleissa

- Haluan olla mukana luomassa menestyvää Helsinkiä. Pienen lapsen isänä päivähoito- ja koulukysymykset ovat erityisen tärkeitä arjessani. Samalla on kyse kokonaisuudesta: toimivat palvelut ja asumispolitiikka ovat välttämättömiä menestyvälle Helsingille. Hyvinvoiva Helsinki on hyväksi koko maalle, Guseff sanoo.

- Ääni RKP:lle on ääni kaksikielisen Suomen puolesta. Me työskentelemme kokonaisvaltaisesti kaikilla tasoilla, kunnallisesti, alueellisesti ja kansallisesti, saavuttaaksemme kaikkia hyödyttäviä ratkaisuja.

Pages

Subscribe to RSS - Kuntavaalit 2017