Kommunalval2017

Valinnanvapausmalli uusiksi

– Valinnanvapaus voidaan toteuttaa kymmenillä eri tavoilla. Hallitus on valinnut vaikeimman tien. Hallituksen mallin mukaisesti julkinen terveydenhuolto yhtiöitettäisiin laajamittaisesti ja kerralla. Meidän selkeä näkemys on, että hallituksen valinnanvapausmalli on liian monimutkainen, luo massiivista byrokratiaa ja uhkaa nostaa hoidon kustannuksia – vaikka päinvastaista yritetäänkin väittää.

Henriksson epäilee, että uusi hallintoporras on vastaus ongelmiin.

Henriksson peräänkuuluttaa työryhmää uudistamaan perhevapaita

Useimmat puolueet ovat nyt todenneet, että Suomen on uudistettava järjestelmäänsä. Tavoitteena on joustavoittaa perheiden arkea ja parantaa naisten asemaa työmarkkinoilla.

- Olen iloinen, että monet nyt ovat ymmärtäneet sen, mitä RKP on sanonut jo pitkään, että järjestelmää on kehitettävä. Sen sijaan, että istumme paneelista toiseen kertomassa toisillemme korulauseita, meidän tulisi nyt edetä asiassa, Henriksson sanoo.

Nyt tarvitaan täysremontti

- Lukuisat asiantuntijat ovat täystyrmänneet hallituksen valinnanvapausmallin. Se on sekava, byrokraattinen ja uhkaa lisätä kustannuksia. Siksi se on ehdottomasti valmisteltava huolellisesti uudelleen, sanoo Henriksson.

- Nyt ei esityksen hiominen auta, vaan tarvitaan täysremontti.Ihmettelin suuresti pääministerin äskeistä lausuntoa, jonka mukaan hallituksen esitys annettaisiin jo ensi viikolla. Voi vain kuvitella miten paljon lausunnonantajien mielipiteitä tullaan huomioimaan, jos lopullinen esitys annetaan vain viikko lausuntokierroksen päättymisen jälkeen.

HELSINGFORS: SFP i Sydvästra Helsingfors på Busholmen

Uppropskontoret (Huutokonttori), Retaurangen i gatuplan.
17.00 Presentation av Victoria-kvarteret, samling vid Uppropskontoret. Ciceron: arkitekt Stefan Ahlman. 18.00 Trafiklösningarna i och kring Busholmen. Sanna Ranki, stadsplaneringen.
18.45 Paneldebatt med stadstyrelsemedlem Marcus Rantala, fullmäktigemedlem Björn Månsson, orförande för SFP i Sydvästra Helsingfors Kenneth Stambej och kommunalvalskandidaterna Liisa Melin och Henrik Stenbäck.
Moderator: Staffan Bruun.

Pages

Subscribe to RSS - Kommunalval2017