Presidentinvaalit

Torvalds: Turvallisuuspoliittinen tilanne edellyttää NATO-jäsenyyttä

- Venäjä tulee seuraavan vuosikymmenen aikana muuttumaan taas. Ei ole Suomen ja Euroopan kannalta mitenkään yhdentekevää, miten se muutos tapahtuu. Yhdysvaltojen auktoriteetti murenee tällä hetkellä lähes systemaattisesti arvaamattoman presidentin takia. Se epävarmuus on toivottavasti ohimenevää, mutta hieman pidemmällä tähtäimellä se antaa signaalin, että Yhdysvalloilla on nyt suuria haasteita kotimaisessa politiikassaan, Torvalds sanoo.

Blomqvist: Kaikilla on oikeus turvalliseen arkeen

- Meidän on luotava muutos keskustelukulttuuriin, jotta voimme ehkäistä pelkoja. Ei voi olla hyväksyttävää päästää suustaan aivan mitä tahansa. Donald Trump on tehnyt huonosta käytöksestä mainstreamia, sanoo Blomqvist puheessaan.

Kovemman yhteiskuntailmapiirin ja lisääntyneen terrorismin lisäksi Blomqvist nosti vanhustenhoidon puutteet, koulutusleikkaukset ja vihapuheen esimerkkeinä asioista, jotka vaikuttavat turvallisuudentunteeseemme.

Nils Torvalds on RKP:n presidenttiehdokas

Puheessaan puoluekokoukselle Torvalds painotti sitä hämmennystä, joka vallitsee kun pinttyneet poliittiset odotukset ovat kääntyneet päälaelleen.

- Tämä hämmennys etsii myös vastauksia presidenttivaalikampanjassa, ja juuri meidän pitää osata antaa vastauksia. Juuri tässä suhteessa presidentinvaalit eivät koske minua. Ne koskevat meitä. Ne koskevat oivalluksiamme. Ne koskevat tunteitamme. Ja ne koskevat ymmärrystämme, Torvalds sanoi.

Torvalds: "Haluan viedä Suomea eteenpäin"

- Presidenttivaalikeskustelu tulee käsittelemään ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Euroopan roolia, epävarmuutta USAssa ja Venäjällä sekä ympäristökysymyksiä, Pariisin-sopimusta ajatellen. Kaikissa näissä kriittisissä kysymyksissä minulla on käytännön kokemus kirjeenvaihtaja-vuosista Venäjällä sekä USA:ssa ja nyt Europarlamentaarikkona. Presidentinvaalien tehtävä on määritellä Suomen tie monimutkaistuvassa maailmassa, Torvalds sanoo.

Henriksson huolissaan epävarmuudesta maailmanmarkkinoilla

- Valheet ja sovinismi päihittivät järjen ja tasa-arvon. Niin USA:ssa kuin Euroopassakin viime vuosina kuuluneet ääripopulistiset äänet saivat nyt uuden kuristusotteen maailmasta. Ihmiset ovat vastaanottavaisia erittäin pinnallisille argumenteille. Se on huolestuttava trendi, sanoo Henriksson.

Trump päihitti yllättäen vastaehdokkaansa Hillary Clintonin. Trumpin puolue republikaanit sai lisäksi sekä senaatin että edustajainhuoneen enemmistön.

Subscribe to RSS - Presidentinvaalit