Finland

Torvalds: Aika jättää hyvästit suomettumiselle

– Suomi kuuluu Länsi-Eurooppaan. Siitä huolimatta ulkopoliittista asemaamme koskeva keskustelu lähtee edelleen siitä ajatuksesta, että Suomi edelleen olisi harmaa alue idän ja lännen välissä. Meidän on kerta kaikkiaan jätettävä 70-luvun haamut taaksemme, Torvalds sanoo.

Torvalds toteaa, että Suomen sotienjälkeinen politiikka on ollut asteittaista hivuttautumista harmaan alueen länsilaidalle: jäsenyys YK:ssa, EFTA:ssa sekä Pohjoismaista tulliunionia koskevat suunnitelmat. Tämä aika on jo päättynyt.

Henriksson edistää suomalaisten opiskelijoiden mahdollisuuksia Ruotsissa

RKP ja puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on jo aiemmin ollut huolissaan tilanteesta.

- Olen iloinen siitä, että Ruotsin keskustapuolue on ottanut asiakseen suomalaisten heikentyneet opintomahdollisuudet Ruotsissa. Keskustapuolueen kansanedustaja Fredrik Christensson ja Porvarillinen allianssi ovat nostaneet asian esiin Ruotsin eduskunnassa. Christenssonin avaukset antavat toivoa suomalaisten nuorten paremmista mahdollisuuksista opiskella Ruotsissa. Samalla kannustan ruotsalaisia nuoria näkemään Suomen mahdollisena opiskelumaana, Henriksson sanoo.

Nils Torvalds on RKP:n presidenttiehdokas

Puheessaan puoluekokoukselle Torvalds painotti sitä hämmennystä, joka vallitsee kun pinttyneet poliittiset odotukset ovat kääntyneet päälaelleen.

- Tämä hämmennys etsii myös vastauksia presidenttivaalikampanjassa, ja juuri meidän pitää osata antaa vastauksia. Juuri tässä suhteessa presidentinvaalit eivät koske minua. Ne koskevat meitä. Ne koskevat oivalluksiamme. Ne koskevat tunteitamme. Ja ne koskevat ymmärrystämme, Torvalds sanoi.

Henriksson perussuomalaisille: Tulkaa ulos mustavalkoisesta kuplasta!

Hän puhuu etenkin Sampo Terholle ja Jussi Halla-aholle.

- Suomi ei menesty eristäytymällä EU:sta ja muusta maailmasta. Suomi ei menesty sulkemalla ovet maahanmuuttajille ja kääntämällä selkänsä maailmassa eniten hätää kärsiville. Mutta, Suomi menestyy olemalla avoin, EU-myönteinen ja inhimillinen yhteiskunta, jossa kaikista pidetään huolta, Henriksson sanoi sekä suomeksi että ruotsiksi puheessaan.

- Hyvät perussuomalaiset, tulkaa ulos mustavalkoisesta kuplastanne!

Rehn-Kivi huolissaan eurooppalaisesta yhteistyöstä

- Brexitin jälkeen käydään myös tänä vuonna monet ratkaisevat vaalit Euroopassa, kuten presidentinvaalit Ranskassa ja liittovaltiovaalit Saksassa. Kysymys nationalismista on erittäin ajankohtainen ja olen huolestunut kehityksestä myös Suomen kannalta. Pienenä ja demokraattisena maana olemme riippuvaisia yhteistyöstä, sekä taloudellisesti että turvallisuuden kannalta, sanoo Rehn-Kivi.

Låt Finland visa vägen

– Svenska riksdagsgruppen tar avstånd från våldsdåd och rasism. Med historien som spegel vägrar vi förminska det hot mot vår demokrati och mot minoriteter som organisationer eller enskilda politiker som flirtar med rasismen utgör, säger riksdagsledamot Eva Biaudet.

"Soini puhuu kaksihaaraisella kielellä "

Yhtäältä ulkoministeri Soini totesi puoluevaltuustonsa kokouksessa hiljattain, että EU on suuri ongelma ja että kansanäänestys EU:sta ja eurosta olisivat hyvä ajatus. Toisaalta hän totesi Washingtonissa toukokuussa, että brittien ero EU:sta olisi täydellinen katastrofi, ja että yhtenäinen EU olisi parempi myös Suomelle. Britit äänestävät jäsenyydestään tänään torstaina.

Henriksson pitää Soinin sooloilua Puolan suhteen erittäin vakavana

  Ulkoministeri Timo Soini (ps.) jatkoi maanantaina kritiikkiään koskien EU-komission päätöstä reagoida Puolan oikeusvaltioon ja lehdistönvapauteen kohdistuviin rajoituksiin. Soini kritisoi komissiota siitä, että se vain kärjistää tilannetta ottamalla käyttöön raskaimman toimenpiteensä. Komissio on aloittanut tutkinnan Puolan oikeusvaltiotilanteen osalta. Henriksson muistuttaa, että EU:n jäsenvaltiot ovat sitoutuneet yhteisiin arvoihin ja velvoitteisiin.

Subscribe to RSS - Finland