Trafik

Blomqvist: Investointeja nykyiseen liikenneverkkoon tarvittaisiin lisää

Eduskunta on tänään äänestänyt valtion ensi vuoden talousarvion liikenne- ja viestintäministeriön pääluokasta. Hallitus oli lisännyt liikenne- ja viestintäministeriön budjettia, mutta Rkp:n kansanedustajan Thomas Blomqvistin mukaan lisäpanostukset ovat kuitenkin riittämättömiä korjausvelan vähentämiseksi tulevana vuonna. Etenkin monet seutu- ja yhdystiet ovat huonossa kunnossa ja niiden parannustyöt tarvitsisivat rahoitusta.

Nylund ja Henriksson vaativat lisärahoitusta liikennehankkeille

- Paras tapa, jolla valtio voi vahvistaa maan taloudellista kehitystä on vahvistaa toimivaa infrastruktuuria. Tässä Pohjanmaa on vahvoine vientiyrityksineen avainasemassa. Seudun yrittäjille on elintärkeää, että meillä on toimiva logistiikka, jota hyödyntämällä asiakkaat ja tuotteet voivat liikkua jouhevasti ja kustannustehokkaasti. Siksi on tärkeää parantaa niin sanottua lentokenttätietä, sanoo Nylund.

ESBO: SFP i Stor-Alberga ordnar diskussionskväll

SFP i Stor-Alberga ordnar diskussionskväll med tyngdpunkt på trafikfrågor, skolan samt invandringsfrågan onsdagen den 27 januari klockan 18.00 på Thorstorp (Gamla Landsvägen 12).

Riksdagsman Anders Adlercreutz inleder med aktuella politiska frågor. Dessutom medverkar Esbo stads flyktingkoordinator Teemu Haapalehto samt Stig Kankkonen och Katarina Hellsten-Palomäki från SFP fullmäktigegruppen i Esbo.

Kom med och diskutera, fråga eller bara lyssna.

Kaffeservering.

 

Valtioneuvoston uskottavuus sopimusosapuolena

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti 15.9.2015 päätöksestä poistaa valtion tuen Y-junalta. Päätöksellä on huomattavia vaikutuksia rantarataa ympäröiville kunnille ja johtaa siihen, että sekä Siuntio ja Inkoo jäävät kokonaan ilman junayhteyksiä ja joutuvat sulkemaan asemansa. Kunnille ei ole annettu mahdollisuutta tulla kuulluksi, vaikka muutoksilla on kokonaisvaltaisia vaikutuksia kuntien liikenneyhteyksiin. Ministeriö ei myöskään ole pyytänyt muutoksesta lausuntoja.

Subscribe to RSS - Trafik