Ruotsalainen eduskuntaryhmä

Soini on toiminut Suomen linjan vastaisesti

– Ministeri Soini on esittänyt omia henkilökohtaisia mielipiteitään tavalla, joka on ristiriidassa Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa, jossa naisten ja lasten oikeudet ovat tärkeä osa, sanoo RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist.

Neljä oppositiopuoluetta SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP esittivät torstaina epäluottamuslauseen ministeri Soini aborttivastaisten ulostulojen takia.

– Ulkoministerinä hänen odotetaan edustavan Suomen virallista linjaa. Myös oikeuskanslerilla on ollut huomautettavaa Soinin toiminnasta, sanoo Blomqvist.

RKP vaatii oikeudenmukaista käsittelyä narkolepsiaan sairastuneille

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, ja muut Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustajat haluavat tietää, mitä hallitus aikoo tehdä niiden lasten ja nuorten auttamiseksi, jotka sairastuivat narkolepsiaan Pandemrix-rokotteen seurauksena. Rokotus annettiin vuonna 2009 sikainfluenssaa vastaan.

− Kukaan ei saisi joutua eriarvoiseen asemaan siitä syystä, että terveyskeskus ei ole ajoissa pystynyt tunnistamaan narkolepsian oireita, Henriksson sanoo.

Suden herättämä huoli otettava tosissaan

Susia esiintyy yhä useammin monilla paikoilla. Sekä Pohjanmaalla että Länsi-Uudellamaalla susihavainnot ovat olleet toistuvia. Ruotsalainen eduskuntaryhmä jätti keskiviikkona kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

- Huolta herättää susien liikkuminen alueilla, joissa niitä ei ole aikaisemmin näkynyt. Kansalaisten huoli sudesta on otettava tosissaan, sanoo kansanedustaja Thomas Blomqvist, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Blomqvist johtaa Ruotsalaista eduskuntaryhmää

Eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Eva Biaudet ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mats Löfström.
Thomas Blomqvist on istunut eduskunnassa vuodesta 2007. Hän on kotoisin Raaseporista, jossa hän toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Blomqvist on myös Suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtaja. Poliittisten tehtäviensä ohella Blomqvist toimii maanviljelijänä ja yrittäjänä.

Kaksitoista toimenpidettä heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi

- Tämä turvapaketti parantaisi kansanterveyttä ja työllisyyttä sekä turvallisuutta. Samalla yhteiskunnan kustannukset laskevat, kun ihmiset voivat paremmin, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

- Esimerkiksi poikien ja nuorten miesten syrjäytyminen on suuri yhteiskunnallinen ongelma, jonka haluamme korjata tämän paketin avulla. Meidän on paremmin kyettävä tunnistamaan ne, jotka tarvitsevat tukea. Kukaan ei saa pudota väliin, haluamme kaikki mukaan, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin.

Tarvitaan kunnon perheuudistus

Ryhmän puheenjohtaja Stefan Wallinin mukaan on hyvä, että hallituksessa ollaan havaittu tarve uudistaa perhevapaita.

- Uudistus pitää viedä läpi nyt. Ei riitä, että esitetään kustannusneutraaleja malleja, jotka tuovat mukanaan vain pieniä säätöjä perhevapaisiin. Nyt pitää antaa selkeä signaali siitä, että yhteiskunta on valmis panostamaan lapsiperheisiin. Se on viisas investointi tulevaisuuteen, sanoo Wallin.

Rehn-Kivi sosiaali- ja terveysvaliokuntaan

Eduskuntaryhmä esittää häntä sekä sosiaali- ja terveysvaliokuntaan että työ- ja tasa-arvovaliokuntaan.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti Porvoossa keskiviikkona alkaneessa kesäkokouksessaan myös joidenkin muiden valiokuntapaikkojen uudelleenjärjestelyistä.

Haglundin puheenjohtajuus tulevaisuusvaliokunnassa siirtyy Thomas Blomqvistille, joka puolestaan jättää paikkansa ulkomaalaislakejakin käsittelevässä hallintovaliokunnassa Anders Adlercreutzille, joka taasen jättää työ- ja tasa-arvovaliokunnan paikkansa Veronica Rehn-Kivelle.

Pages

Subscribe to RSS - Ruotsalainen eduskuntaryhmä