Ruotsalainen eduskuntaryhmä

Blomqvist johtaa Ruotsalaista eduskuntaryhmää

Eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Eva Biaudet ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mats Löfström.
Thomas Blomqvist on istunut eduskunnassa vuodesta 2007. Hän on kotoisin Raaseporista, jossa hän toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Blomqvist on myös Suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtaja. Poliittisten tehtäviensä ohella Blomqvist toimii maanviljelijänä ja yrittäjänä.

Kaksitoista toimenpidettä heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi

- Tämä turvapaketti parantaisi kansanterveyttä ja työllisyyttä sekä turvallisuutta. Samalla yhteiskunnan kustannukset laskevat, kun ihmiset voivat paremmin, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

- Esimerkiksi poikien ja nuorten miesten syrjäytyminen on suuri yhteiskunnallinen ongelma, jonka haluamme korjata tämän paketin avulla. Meidän on paremmin kyettävä tunnistamaan ne, jotka tarvitsevat tukea. Kukaan ei saa pudota väliin, haluamme kaikki mukaan, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin.

Tarvitaan kunnon perheuudistus

Ryhmän puheenjohtaja Stefan Wallinin mukaan on hyvä, että hallituksessa ollaan havaittu tarve uudistaa perhevapaita.

- Uudistus pitää viedä läpi nyt. Ei riitä, että esitetään kustannusneutraaleja malleja, jotka tuovat mukanaan vain pieniä säätöjä perhevapaisiin. Nyt pitää antaa selkeä signaali siitä, että yhteiskunta on valmis panostamaan lapsiperheisiin. Se on viisas investointi tulevaisuuteen, sanoo Wallin.

Rehn-Kivi sosiaali- ja terveysvaliokuntaan

Eduskuntaryhmä esittää häntä sekä sosiaali- ja terveysvaliokuntaan että työ- ja tasa-arvovaliokuntaan.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti Porvoossa keskiviikkona alkaneessa kesäkokouksessaan myös joidenkin muiden valiokuntapaikkojen uudelleenjärjestelyistä.

Haglundin puheenjohtajuus tulevaisuusvaliokunnassa siirtyy Thomas Blomqvistille, joka puolestaan jättää paikkansa ulkomaalaislakejakin käsittelevässä hallintovaliokunnassa Anders Adlercreutzille, joka taasen jättää työ- ja tasa-arvovaliokunnan paikkansa Veronica Rehn-Kivelle.

Rehn-Kivi kansanedustajaksi

- Olen innostunut ja motivoitunut aloittamaan työskentelyn eduskunnassa, sanoo Rehn-Kivi.

- On uskomattoman hieno mahdollisuus saada yhdessä muun eduskuntaryhmän kanssa työskennellä yhteiskunnallisten asioiden kanssa kansallisella tasolla.

Arkkitehti ja Espoon kaupungin rakennusvalvontapäällikkönä työskentelevä Rehn-Kivi on ollut aktiivinen Kauniaisten kunnallispolitiikassa vuodesta 1996 ja toimii nykyään kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Wallinista ryhmäpuheenjohtaja

Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Mikaela Nylander ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström.

Wallin odottaa mielenkiinnolla ryhmäpuheenjohtajan tehtävää.

– Ruotsalaisen eduskuntaryhmän johtaminen nyt kun Rkp on oppositiossa on haastavaa, mutta myös erittäin jännittävää. Meidän tulee tuoda esiin omia vahvuuksiamme ja vaihtoehtojamme rakentavan kriittisessä hengessä.

Maatalous tarvitsee oman ministerin

Näin sanoo kansanedustaja Mats Nylund (r), joka tiistaina pitää Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron maatalouden välikysymyskeskustelussa.

– Suomen maatalous on pahimmassa kriisissään sitten EU:hun liittymisen. Maamme tarvitsee ministerin, joka pystyy laittamaan koko panoksensa maataloutemme kehittämiseen siten, että kotimainen ruokatuotantomme pääsee kriisin yli.

Ongelmat ratkaistava tai Maaseutuvirasto lakkautettava

- Maaseutuviraston kykenemättömyys hoitaa tehtäviään aiheuttaa lisäkustannuksia monella maatilalla, ja vaikeuttaa erityisesti yksittäisen viljelijän toimintaa. Laskut erääntyvät, lainakorot lisääntyvät määrällisesti, viivästyskorkoja aiheutuu eikä palveluita voi hankkia. Tilannetta ei todellakaan helpota se, että vuosi 2015 oli maataloudelle taloudellisesti yksi kaikkien aikojen huonommista. Samanaikaisesti viranomaisilla on täydellisen joustamaton suhtautuminen maanviljelijöiden virheisiin, myöhästymisiin jne. Tämä ei voi jatkua.

Pages

Subscribe to RSS - Ruotsalainen eduskuntaryhmä