Eva Biaudet

Biaudet: Humanitaarinen suojelu otettava uudelleen käyttöön

- Eduskunta on tehnyt useita turvapaikkapolitiikkaan liittyviä lakimuutoksia viimeisten kahden vuoden aikana. Nämä muutokset ovat olleet reaktio vuoden 2015 aikana tulleeseen 32 478 turvapaikkahakemukseen. Lakimuutoksilla ei voitu estää Turun tapahtumia. On myönnettävä, että mikään lakimuutos tai viranomaistoimenpide olisi voinut ennaltaehkäistä niitä. Pahuutta ei aina voi estää. Me, jotka esitämme muutosta ulkomaalaislakiin, olemme kuitenkin sitä mieltä, että päätös poistaa humanitaarinen suojelu ulkomaalaislaista on arvioitava uudelleen.

Pakkokäännytykset Afganistaniin peruttava!

Esimerkiksi Saksassa viisi osavaltiota on jo pysäyttänyt palautukset Afganistaniin turvallisuustilanteen heikennyttyä. RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet vaatii pakkopalatutusten perumista.

- Hyvinvointivaltiomme perustana on, että vahvemmat huolehtivat heikommista, ja että kaikki ovat samanarvoisia. RKP:lle tämä pätee myös maamme rajojen ulkopuolella. Turvan antaminen sitä tarvitseville on inhimillinen velvollisuus, eikä se perustu mielipiteelle tai valinnalle. Siksi vaadin näiden pakkopalautusten peruuttamista välittömästi, Biaudet sanoo.

Hallitus piiloutuu oikeusministerin selän taakse

- Hallitus piiloutuu oikeusministerin selän ja teoreettisten kirjausten kielellisistä oikeuksista taakse. On hyvä, että nämä oikeudet todetaan, mutta valitettavasti lupaukset jäävät tyhjiksi, mikäli ruotsinkieliset oikeudenkäynnit turvanneet rakenteet lakkautetaan, eikä korvaavia rakenteita tai resursseja luoda turvaamaan oikeudet käytännössä, sanoo kansanedustaja Eva Biaudet.

Eduskunnan lakivaliokunnan varapuheenjohtaja Eva Biaudet toteaa, että lakivaliokunnan on nyt tehtävä se työ, joka hallituksen olisi pitänyt tehdä.

Pages

Subscribe to RSS - Eva Biaudet