SFP

Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

– Vuosi on ollut erittäin antoisa. Minulla on ollut mahdollisuus vierailla kaikissa piireissä sekä osallistua heidän toimintaansa. Olen myös saanut ottaa osaa kaikkien Varsinais-Suomen paikallisyhdistysten toimintaan, sanoo Bergqvist joka pitää siitä, että saa liikkua kentällä.

Kuluneen vuoden aikana Bergqvist on keskittynyt sote- ja maakuntauudistukseen sekä kielen merkitykseen terveydenhuoltoon ja koulutukseen, että toimiviin liikennejärjestelyihin ja maaseudun ja kaupunkien kehitysmahdollisuuksiin.

Partisekreterare Fredrik Guseff föräldraledig

– Man ska leva som man lär. För SFP är familjepolitiken viktig och det är värdefullt att på nära håll kunna se barnen växa upp. Jag ser fram emot att följa med då vår 10 månader gamla son lär sig ta sina första steg, säger Guseff.

Under tiden Guseff är ledig fungerar organisationschef Maria Grundström som tillförordnad partisekreterare.

– Inom ett år hålls, med stor sannolikhet, tre val i Finland. Jag ser med stort intresse fram emot att fortsätta med förberedelserna av dessa efter påsk, då jag återvänder, säger Guseff.

Jerkku ställer inte upp för omval

- Svenska folkpartiet i Österbotten är en stark och viktig aktör i samhällsbygget i Österbotten och i Finland. Det var en förmån att leda den österbottniska kretsen och utveckla regionen. Vi genomförde en mycket lyckat kommunalval 2017 och kretsens sikte är nu helt och hållet inställt på att vinna landskaps- och riksdagsvalet, säger Jerkku.

SFP i Österbotten kommer att välja en ny ordförande under sitt möte på Bergö den 14 april. Kretsstyrelsen har tillsatt en valberedning som leds av Ann-Sofie Backgren.

Yhteispohjoismainen sähköinen henkilöllisyys ottaa askeleen eteenpäin

Väestörekisteriviranomaiset eri pohjoismaassa voisivat hyväksyä toistensa sähköiset henkilöllisyydet.

Mietinnössä Pohjoismainen neuvosto suosittelee jäsenmaiden hallitusten toistensa kansalaisvarmenteensa hyväksymistä.

Sen lisäksi haluttiin, että Pohjoismaiden ministerineuvosto alkaisi selvittää pankkien ja elinkeinoelämän kanssa, millä tavalla henkilötunnuksia ja henkilövarmennetta voitaisiin käyttää toisessa pohjoismaassa.

RKP:n ehdokasasettelu ylitti kaikki tavoitteet

- Ylitimme selkeästi ehdokasasettelun tavoitteet. Meillä on viime vaaleihin verrattuna ehdokkaita useammassa kunnassa ja ylitimme 1 300 ehdokkaan tavoitteen. Lisäksi meillä on enemmän nuoria ehdokkaita kuin kahdessa edellisessä kuntavaalissa ja listamme on ilahduttavan laaja. Tämä on vaaleja ajatellen erinomainen lähtökohta, Guseff sanoo.

Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo listan laajuuden ja RKP:n kasvavan tuen osoittavan, että suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen hallituspuolueiden politiikasta myös kunnallisella tasolla.

Pages

Subscribe to RSS - SFP