NÄRMAT

Annetaan lapsille turvallista kotimaista ruokaa

- Haluan, että lapsille tarjotaan hyvää ja ravitsevaa ruokaa, joka on valmistettu eettisesti ja kestävästi tuotetuista raaka-aineista. Kaikki lapset ansaitsevat sen – joka päivä, kansanedustaja Thomas Blomqvist sanoo.

- Meidän on kiinnitettävä julkisissa hankinnoissa yhä enemmän huomiota tuotteiden ja palveluiden laatuun taloudellisten muuttujien ohella. Asettamalla hankinnoille konkreettisia laatuvaatimuksia voidaan varmistaa, että julkisin varoin hankittu ruoka täyttää ne ehdot, joita vaadimme kotimaiselta ruuantuontannolta.

Laadukasta lähituotettua ruokaa

Aloite peräänkuuluttaa kunnallista ruoka- tai hankintastrategiaa konkreettisilla kriteereillä, jonka myötä Kirkkonummen koululaisille ja työntekijöille voidaan taata kotimaista, laadukasta ja vastuullisesti tuotettua ruokaa.

- Maataloustoiminta Suomessa on kestävää ja vastuullista. On tärkeää, että asetamme samat vaatimukset julkiselle ruoan hankinnalle kuin omalle ruoantuotannollemme. Kirkkonummella elintarviketuotanto on tärkeä elinkeino ja meidän tulisi tukea lähiruoan tuotantoa mahdollisuuksien mukaan, Adlercreutz sanoo.

NÄRMAT OCH LANTRBUK

SFP:s målsättningar

Det finländska lantbruket är till sin karaktär småskaligt och använder miljövänliga produktionsmetoder. Finländarna skall ha rätt till en trygg inhemsk livsmedelsförsörjning. Konsumenterna uppskattar de rena inhemska livsmedlen och bönderna vill producera det som konsumenten vill ha. För att detta skall vara möjligt måste lantbruket vara lönsamt.

Vi vill att hela Finland ska vara levande och välmående, vi jobbar för livskraftiga primärnäringar och en fungerande samhällsservice anpassad till individens behov.

Subscribe to RSS - NÄRMAT