Torvalds: Vihreät uhkaavat Suomen merenkulkua

20.09.2017

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto esitteli eilen ehdotuksensa leikata yritystukia yli 800 miljoonalla eurolla. Näiden joukossa on merenkulun tuet, jotka Aallon mukaan lähinnä tukee ”viinarallia”.

- Vihreiden populistinen esitys heikentää merenkulun edellytyksiä uhkaa suomalaisen merenkulun tulevaisuutta. Suomalaisesta näkökulmasta on tärkeää, että voimme kilpailla lähimpien naapurimaidemme kanssa samoilla ehdoilla, sanoo RKP:n europarlamentaarikko ja presidenttiehdokas Nils Torvalds.

- Kynnys siirtää laiva toisen maan lipun alle on matala, mikäli naapurimaalla on Suomea paremmat ehdot. On paitsi harhaanjohtavaa, myös populistista verrata merenkulun tukia muihin yritystukiin. Merenkulun tuissa on nimittäin kyse työnantajamaksujen hyvittämisestä siten, että Suomi on samalla lähtöviivalla esimerkiksi Ruotsin kanssa.

- Mikäli suomalaiset laivat Vihreiden politiikan seurauksena alkavat purjehtia ulkomaisen lipun alla, ei se tuo Suomelle nettosäästöjä. Suomalaiset työpaikat ovat liian tärkeitä populismin alttarilla uhrattaviksi.

Kirjoittaja: