HELSINKI| Helsingin RKP vaatii lähipalveluita strategiaan

21.08.2017

Lähipalveluita, kuten päiväkotia, koulua, kotihoitoa sekä terveydenhuoltoa, tulisi priorisoida Helsingin kaupungin tämän valtuustokauden strategiassa.

Tätä mieltä on RKP:n valtuustoryhmä hiljattain käynnistettyjen strategianeuvotteluiden alla. RKP haluaa lisäksi painottaa kaksikielisyyttä, sisäilmaongelmista kärsivien rakennusten korjaamista sekä Helsinkiä merellisenä kaupunkina.

- Päivähoidon ja koulujen ohjenuora tulee olla lähipalveluissa. Uusiin kaupunginosiin tarvitaan uusia ruotsinkielisiä kouluja. Varhaiskasvatuksesta on tehtävä maksutonta, mikä voisi puolittaa päivähoitomaksut. Sisäilmaongelmista kärsivät rakennukset on nopeasti korjattava, ja meidän on panostettava monipuolisempaan ja aikaisempaan kieltenopetukseen kouluissa, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Björn Månsson.

- Helsingin on oltava kansainvälinen, avoin ja monikulttuurinen kaupunki. Asuinympäristöjen on kannustettava yhdessäoloon myös ulkona. Kaiken kaupunkisuunnittelun on ehkäistävä eristäytymistä. Viheralueet on säilytettävä, mutta lisäksi haluamme, että kaupungin sininen ulottuvuus vahvistuu eli että läheisen meren annetaan olla nykyistä keskeisempi osa kaupunkia, sanoo varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin.

RKP:n ryhmä haluaa myös vahvistaa kaupungin elävää kaksikielisyyttä, sekä palveluissa että katukuvassa. Ryhmä esittää siksi, että tätä tarkoitusta varten nimetään vastuuhenkilö jokaiselle sektorille. Kaupungin ruotsinkielinen nimi tulee myös näkyä kaiksessa kaupungin markkinoinnissa.

Lisätietoja:

Björn Månsson Ryhmän puheenjohtaja 040 545 0470

Silja Borgarsdóttir Sandelin Ryhmän varapuheenjohtaja 050 366 8291

Kirjoittaja: 
Location: