Tasa-arvoinen EU?

07.03.2014

Borgarsdóttir Sandelin, Böling ja Gestrin keskustelevat Euroopan unionin tasa-arvoisuudesta

EU-vaaliehdokkaat Silja Borgarsdóttir Sandelin, Alina Böling ja Christina Gestrin haluavat kansainvälisenä naistenpäivänä tuoda esille tarpeen keskustella Euroopan unionin tasa-arvoisuudesta.

European Institute for Gender Equalityin vuoden 2013 raportti paljastaa, että Euroopassa suurin tasa-arvokuilu on nähtävissä vallan jaossa. Tämä näkyy myös lähestyvässä EU-vaalissa. Murskaava enemmistö ns. kärkiehdokkaista, jotka edustavat eri Eurooppalaisia puolueita, on miehiä. Tämä koskee myös Euroopan parlamentin ALDE-ryhmää, johon RKP kuuluu.

- Puute naispäätöksentekijöistä kuvastaa myös tasa-arvon puutetta politiikassa. Jo ennen vaaleja voimme suurella varmuudella todeta, että seuraavaa Euroopan komissiota ei tule johtamaan nainen, toteaa Alina Böling, joka on ehdolla Europarlamenttiin.

Ehdokkaiden mielestä tasa-arvopolitiikka jää usein huomiotta EU:ssa, vaikka on olemassa selkeä tarve edistää tasa-arvokysymyksiä Brysselissä.

- Naisten hyväksikäyttö erityisesti laiton kauppaaminen ja prostituutio ovat tänä päivänä lähes poikkeuksetta ylikansallisia ongelmia. EU on tästä syystä luonnollinen foorumi, jossa kyseiset ongelmat voidaan ratkaista, toteaa EU-vaaliehdokas Silja Borgarsdóttir Sandelin.

- Taloudellinen epätasa-arvo naisten ja miesten välillä esimerkiksi tulojen osalta on myös ajankohtainen kysymys EU:ssa, sillä meidän taloutemme on osa unionin sisämarkkinoita, lisää kansanedustaja ja EU-vaaliehdokas Christina Gestrin.

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi EU-vaaliehdokkaat Silja Borgarsdóttir Sandelin, Alina Böling ja Christina Gestrin keskustelevat tasa-arvokysymyksistä vähemmistövaltuutettu Eva Biaudetin johdolla. Tilaisuus järjestetään lauantaina 8.3. klo: 15.30-17.00 Skannossa, Mannerheimintie 4, Helsingissä.

Lisätietoja:
Alina Böling puh. 050 505 6780
Silja Borgarsdóttir Sandelin puh. 050 366 8291
Christina Gestrin puh. 050 511 3121

Kirjoittaja: 
Location: