Henriksson: RKP esittää epäluottamusta hallitusta vastaan

08.12.2017

Suomen ruotsalainen kansanpuolue on huolestunut kasvavasta eriarvoistumisesta yhteiskunnassa, mutta RKP ei usko vasemmistopuolueiden reseptiin ongelman ratkaisemiseksi.

 RKP jakaa huolen kasvavasta eriarvoistumisesta yhteiskunnassa. Emme kannata hallituksen linjaa. Meidän tulee vahvistaa sosiaaliturvaa. Mutta se mikä erottaa meidät muista oppositiopuolueista on näkemys siitä, mitkä ovat oikeat työkalut ongelmien rataisemiseksi, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi ryhmäpuheenvuorossaan.

RKP aikoo esittää omaa epäluottamuslausekkeemme ja äänestää hallitusta vastaan. RKP julkaisi syksyllä oman varjobudjetinsa ja se on luonnollinen pohja sille kritiikille, jota osoitamme hallitusta kohtaan.

 RKP:n vaihtoehto sisältää kattavan toimenpideohjelman, jotta heikoimmassa asemassa olevien tilannetta voidaan parantaa, Henriksson sanoi.

Puolue korottaa muun muassa takuueläkettä ja lapsilisän yksinhuoltajakorotusta enemmän kuin hallitus.

 Meidän mallimme antaa lisää niille, joilla on pienimmät eläkkeet, ja nostamme opintotuen sille tasolle, jolla se oli ennen hallituksen leikkauksia, Henriksson sanoi.

 Tarvitsemme viisasta ja määrätietoista koulutuspolitiikkaa, joka estää sen, että sosioekonominen tausta olisi ratkaiseva tekijä nuorten elämänvalinnoissa. Tämä on kohtalonkysymys 100-vuotiaalle Suomelle. Sen takia hallituksen on tartuttava tähän, Henriksson sanoi.

 Hallitus ei ole toiminut tarpeeksi voimakkaasti eriarvoistumisen vähentämiseksi. Hallituksen poltiikalle on olemassa sosiaalisesti oikeudenmukaisempia vaihtoehtoja. Näillä perustein ehdotamme hallitukselle epäluottamusta.

 

Kirjoittaja: