Artikkelit

Henriksson: Ruotsin ja suomen kielen osaamista on vahvistettava

Viime hallituskaudella RKP vaati selvityksen siitä, miten toisen kotimaisen kielen eli ruotsin tai suomen pakollisuuden poistaminen ylioppilastutkinnosta on vaikuttanut kielten osaamiseen. Selvitys luovutettiin tänään opetusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonille.

RKP julkisti EU-vaaliohjelmansa: ”Yhdessä”

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee EU-vaaleihin vahvalla tulevaisuudenuskolla ja tavoitteenaan turvata paikkansa Euroopan parlamentissa. Aktiivisen ja vaikutusvaltaisen RKP-edustuksen pitkän perinteen on jatkuttava Brysselissä. RKP:n äänen tulee kuulua Euroopan parlamentissa myös jatkossa.

Henriksson: On aika kääntää sivua

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ei tule asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi seuraavilla puoluepäivillä. Hän kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa tiistaina 27.2.

Anna-Maja Henriksson: Takaisin maailman kärkeen koulutuksessa

Yksi tärkeimmistä asioista Suomen tulevaisuuden kannalta on, että jatkamme panostamista lasten ja nuorten hyvään koulutukseen. PISA-tulokset julkaistaan kolmen vuoden välein, ja julkaisupäivää odotetaan aina jännityksellä koulutuspiireissä. Miten maamme on pärjännyt? Mihin sijoitumme kansainvälisessä vertailussa?

Henriksson: Tulevaisuuden hyvinvointivaltion turvaamiseksi tarvitsemme lisää työperäistä maahanmuuttoa

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson korosti puheessaan RKP:n puoluevaltuustolle Turussa 3. helmikuuta kestävien ratkaisujen tarvetta sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä osaavan työvoiman tarvetta.

Henriksson ehdolle EU-vaaleissa!

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa 9. kesäkuuta 2024.

Anna-Maja Henriksson pitää lehdistötilaisuutta 18.1.2024 klo 14

Seuraa lehdistötilaisuutta tässä:

Henriksson: Merkittävä läpimurto – saamelaiskäräjälaki eduskuntaan!

Hallitus on istunnossaan torstaina 14.12. yksimielisesti hyväksynyt ehdotuksen uudeksi saamelaiskäräjälaiksi. Lakiesitys etenee nyt eduskuntaan käsiteltäväksi. Useat hallitukset ovat pyrkineet uudistamaan saamelaiskäräjälakia, mutta eivät ole päässeet maaliin asti.

Inarissa juhlittiin RKP Saamea

RKP juhlisti maanantaina 27.11. RKP Saamen paikallisosaston virallista rekisteröintiä Inarissa. Juhlallisuuksiin osallistuivat RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson, Eurooppa- ja omistajaohjausministeriAnders Adlercreutz, RKP:n varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu, ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist sekä RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Henriksson ja Westerholm: Tytöillä ja naisilla on oikeus turvallisuuteen kaikkialla!

Tänään 25. marraskuuta vietetään kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä, väkivalta ja väkivallan uhka ovat tyttöjen ja naisten elämässä yleisiä. Suomen ruotsalaiselle kansanpuolueelle ja RKP:n naisjärjestölle on aivan selvää, että työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi on jatkettava määrätietoisesti ja että työtä on tehtävä kaikilla tasoilla. On äärimmäisen tärkeää, että kaikki tuntevat oikeutensa ja että oikeaa apua on saatavilla. Tässä työssä tarvitaan kaikkia.

Henriksson Ruotsalaisuuden päivänä: Uskalla puhua ruotsia!

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson muistuttaa Ruotsalaisuuden päivänä, että ruotsin kielen ja kaksikielisyyden vahvistaminen Suomessa vaatii toimintakykyä. Henriksson iloitsee siitä, että RKP:n pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta.

Henriksson: Vahva pohjoismainen yhteistyö luo turvallisuutta levottomina aikoina

Opetusministeri ja Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson osallistui Pohjoismaiden neuvoston 75. istuntoon Oslossa. Yhteistyöministerit pitivät kokouksen ja tapasivat Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston puheenjohtajiston. Yhteistyöministerit vierailivat myös pohjoismaisissa instituutioissa Oslossa. Heille mm. esiteltiin Joutsenmerkki ja Nordforsk.

Rasismi on poistettava

Tämä on ollut täysin poikkeuksellinen poliittinen kesä. Hellittämätön työ on kuitenkin tuottanut tulosta. Välillä toivottomalta tuntunut tilanne on päättynyt siihen, että kaikki hallituksen ministerit tuomitsevat rasismin kaikissa muodoissaan ja lupaavat työskennellä aktiivisesti tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Rasismin ja syrjinnän vastaista työtä tehostetaan, ja se on erittäin tärkeää.

Henriksson: Panostukset koulutukseen, tutkimukseen ja kasvuun vievät Suomea eteenpäin

Orpon hallitus päätti myöhään tiistaina 19.9. ensimmäisen budjettineuvottelunsa valtiovarainministeriössä Helsingissä. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen lopputulokseen.

”Olemme tehneet historiaa”

Henriksson iloitsee hallituksen tiedonannosta rasismin vastaisesta työstä.

Henrikssonin erityisavustajat nimitettiin

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson(RKP) on kutsunut erityisavustajikseen Anna Abrahamssonin, Laura Ollilan, Anita Westerholmin ja Alexander Junellin.

Henriksson: Blokkipolitiikka ei sovi Suomeen

Emme tarvitse enempää vastakkainasettelua ja kahtiajakoa – tarvitsemme enemmän luottamusta ja yhteenkuuluvuutta yhteiskunnassamme. Suomi tarvitsee vähemmän blokkipolitiikkaa ja enemmän keskipolitiikkaa, sanoi Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson avatessaan RKP:n puoluekokouksen Tampereella.

Henriksson pisimpään oikeusministerinä

Sunnuntaina 4. kesäkuuta Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on ollut oikeusministerinä yhteensä 2898 päivää. Näin hän on Suomen pisimpään toiminut oikeusministeri.

Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri, Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi. Henriksson on toiminut puolueen puheenjohtajana vuodesta 2016. Henriksson on johtanut puolueen useisiin vaalivoittoihin ja johtaa nyt toista kertaa RKP:n neuvotteluryhmää hallitusneuvotteluissa.

Henriksson: Lopullinen neuvottelutulos ratkaisee RKP:n osallistumisen hallitukseen

Suomen Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) on hyväksynyt hallitustunnustelija Petteri Orpon kutsun osallistua hallitusneuvotteluihin. Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson korostaa, että RKP:n osallistuminen hallitukseen riippuu lopullisesta neuvottelutuloksesta ja siitä, miten selvästi RKP:n tavoitteet näkyvät hallitusohjelmassa.

Henriksson: Historiallinen päivä Suomelle ja Natolle – ei enää koskaan yksin!

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on iloinen siitä, että Suomi on nyt Naton jäsen.

RKP säilyttää paikkamääränsä eduskunnassa haastavista eduskuntavaaleista huolimatta

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen paikkamäärä eduskunnassa säilyy ennallaan haastavista eduskuntavaaleista huolimatta. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on kuitenkin tyytyväinen puolueen tulokseen.

Henriksson ja Himmanen: Kestävä energia luo hyvinvointia

Suomen ruotsalainen kansanpuolue julkisti tänään energiapoliittisen ohjelmansa. Ohjelman esitteli RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja Heidi Himmanen, joka johti ohjelman valmistelutyöryhmää.

Henriksson: Nyt tarvitaan talouskasvua hyvinvoinnin turvaamiseksi

Viime vuodet ovat olleet monella tapaa vaikeita, ja julkista taloutta on haastettu sekä kansallisesti että globaalisti. Ilman talouskasvua uhkaamme vaarantaa hyvinvointimme, sanoi Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Henriksson korosti yritysten ratkaisevaa roolia työpaikkojen ja kasvun luojana.

Henriksson: Surun päivä saamelaisille ja perustuslakivaliokunnalle!

Perustuslakivaliokunta on tänään ilmoittanut äänestyksen (9-7) jälkeen, ettei se anna mietintöä saamelaiskäräjälaista. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen ei tule uutta saamelaiskäräjälakia tällä hallituskaudella.

Eduskunnan on nyt aika hyväksyä esitys uudeksi saamelaiskäräjälaiksi

Henriksson saamelaisten kansallispäivänä:

Henriksson lisätalousarviosta: ”Terveydenhuollon tilanne on saatava hallintaan”

Hallitus on tänään päättänyt ehdotuksesta tämän hallituskauden todennäköisesti viimeisestä lisätalousarviosta. Lisätalousarviossa myönnetään muun muassa lisää varoja terveydenhuoltoon, suomalaisten tukemiseen korkeiden sähkönhintojen vuoksi sekä nuorisorikollisuuden torjuntaan. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää, että terveydenhuoltoon myönnetään nyt enemmän resursseja.

Henriksson haluaa luoda tulevaisuuden uskoa ja kasvua – tähtäimessä vähintään neljä RKP eduskuntapaikkaa Vaasan vaalipiirissä

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson avasi sunnuntaina Pietarsaaressa eduskuntavaalikampanjansa. Henriksson on ollut kansanedustaja vuodesta 2007 ja oikeusministerinä lähes kahdeksan vuotta neljässä hallituksessa.

Henriksson: Lisää opetustunteja toisessa kotimaisessa kielessä

Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt asetuksen toisen kotimaisen kielen opetuksen lisäämisestä. Syksystä 2024 alkaen B1-kielen opetusta lisätään yhdellä viikkotunnilla vuosiluokilla 7–9. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen siihen, että RKP:n pitkän aikavälin tavoite on nyt toteutumassa.

Henriksson: Pietarsaaren päivystys turvattu

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee sosiaali- ja terveysministeriön päätöksestä siitä, että Pietarsaaren sairaalalle on myönnetty jatkolupa perusterveydenhuollon ympärivuorokautiselle päivystykselle.

Historiallinen päivä: RKP perustaa yhdistyksen Tukholmaan

RKP:n perinteinen joulutapahtuma Tukholmassa järjestettiin keskiviikkoiltana. Tilaisuudessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi, että RKP on juuri perustanut uuden yhdistyksen: Tukholman RKP:n.

RKP julkisti eduskuntavaaliohjelmansa: Yhdessä eteenpäin

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä äänissä mitattuna kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tähtäimessä on vähintään 5 prosentin kannatus sekä edustus kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. RKP:n tavoitteena on nykyisten paikkojen säilyttäminen sekä kaksi lisäpaikkaa eduskunnassa.

Henriksson: Kehotan kaikkia sivistyspuolueita äänestämään saamelaiskäräjälain puolesta, saamelaisten ja Suomen vuoksi

RKP:n puoluevaltuustolle pitämässään puheessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti tarvetta uudistaa vanhentunut saamelaiskäräjälaki.

Henriksson: Saamelaisten oikeuksien turvaamiseksi tarvitaan uusi saamelaiskäräjälaki

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle esityksen uudeksi saamelaiskäräjälaiksi. Oikeusministeri, Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on saamelaisasioista vastaava ministeri, ja hän on johtanut uuden saamelaiskäräjälain valmistelua koko hallituskauden ajan. Henriksson pitää tärkeänä, että lakiesitys etenee eduskuntaan, vaikka hallituksessa ei päästy yksimielisyyteen. Keskusta äänesti esitystä vastaan.

Henriksson: Tarvitsemme enemmän kielikylpyä Suomen kouluissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson piti juhlapuheen Alman päiväkodin ja Språkbadsskolan-Kielikylpykoulun avajaisissa Pietarsaaressa lauantaina.

Henriksson: Saamelaisten kielellisten oikeuksien eteen tarvitaan pitkäjänteistä työtä

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa saamen kielten viikon yhteydessä pitkäjänteisen työn merkitystä saamelaisten kielten oikeuksien puolesta.

Henriksson: Kuluttajaluottojen korkokattoa tiukennetaan

Hallitus on oikeusministeri ja Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin johdolla ryhtynyt laajoihin toimenpiteisiin ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi ja torjumiseksi. Tänään hallitus esittää lisää lakimuutoksia suomalaisten talouden parantamiseksi: kulutusluottojen sääntelyä kiristetään ja ulosottovelallisten suojaosuutta korotetaan väliaikaisesti ostovoiman vahvistamiseksi.

Henriksson ja Westerholm: Tytöillä tulee olla oikeus päättää elämästään, tulevaisuudestaan ja kehostaan

Tiistaina 11.10. on kansainvälinen tyttöjen päivä. Päivä juhlistaa tyttöjen voimaa kaikkialla maailmassa, mutta keskittyy erityisesti tyttöjen aseman parantamiseksi maailmanlaajuisesti tehtävään työhön. Monissa osissa maailmaa tytöt ovat edelleen erityisen haavoittuvassa asemassa. Siksi on toimittava, että maailmasta tulisi tasa-arvoisempi. Kansainvälisen tyttöjen päivän teemana on tänä vuonna tytöt ja talous. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja Anita Westerholm korostavat määrätietoisen tasa-arvotyön merkitystä.

Henriksson juhlapuheessa: Kaatuneiden, veteraanien ja vanhempien sukupolvien perintö velvoittaa

Oikeusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson piti tänään juhlapuheen Kaatuneiden Omaisten Liitto ry:n valtakunnallisissa Hengellisillä ja Kulttuuripäivillä Kokkolan Kaupungintalolla. Henriksson korosti puheessaan, että kaatuneiden, veteraanien ja vanhempien sukupolvien perintö velvoittaa.

Henriksson avajaispuheessaan Vaasan H-talossa: Ihmisten tarpeet asetetaan etusijalle

SFP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson puhui aiemmin tänään H-talon avajaisissa. H-talo on Vaasan keskussairaalan alueella sijaitseva uudisrakennus, jossa sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut ovat saman katon alla.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Brita Brännbacka-Brunellin erityisavustajaksi

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Brita Brännbacka-Brunellin erityisavustajaksi. Brännbacka-Brunell on kotoisin Pietarsaaresta, jossa hän on sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja. Brännbacka-Brunell on toiminut aktiivisesti kunnallispolitiikassa vuodesta 2013, ja vuosina 2018-2020 hän oli Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen Pohjanmaan piirijärjestön varapuheenjohtaja.

Henriksson budjettipuheessaan: Väkivallalle on saatava loppu

Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti tänään eduskunnan lähetekeskustelussa pitämässään budjettipuheessa, että oikeusvaltion kannalta on keskeistä, että kansalaiset luottavat sekä lakiin että oikeusprosessiin.

Budjettiesitys vahvistaa kotitalouksien ostovoimaa ja parantaa lapsiperheiden tilannetta

Henriksson hallituksen budjettipäätöksistä:

Alexander Junell oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin eduskunta-avustajaksi

Alexander Junell (23) on RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin
uusi eduskunta-avustaja. Junell on oikeusnotaari ja suorittaa tällä hetkellä oikeustieteen
maisteriopintoja Helsingin yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt lakimiesharjoittelijana asianajotoimistossa ja pörssiyhtiössä sekä kiinteistönvälitysalalla. Hän on toiminut myös Kokkolan RKP-nuorten puheenjohtajana. Junell on kotoisin Kokkolasta, mutta asuu nyt Helsingissä.

RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä esittelevät toimenpideohjelmaa kaksikielisyyden vahvistamiseksi Suomessa

Arjen turvallisuuteen kuuluu palvelujen saaminen omalla äidinkielellä. Siksi RKP esittää 12 konkreettista toimenpidettä ruotsin kielen ja kaksikielisyyden vahvistamiseksi Suomessa, joista keskusteltiin ruotsalaisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Itä-Uudellamaalla. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että kaksikielinen Suomi on koko maan etu.

Henriksson: Meidän on puolustettava kaikkien yhtäläistä arvoa ja oikeutta rakastaa kenet haluaa

-Me emme saa koskaan lakata taistelemasta ihmisoikeuksien puolesta. Päivän yritys häiritä Pride-tapahtumaa keskuskirjasto Oodissa sekä Oslossa hiljattain tapahtunut todennäköisesti seksuaalivähemmistöihin kohdistunut erittäin traaginen terrori-isku, jossa kaksi ihmistä sai surmansa ja noin 20 loukkaantui, ovat kaksi monista esimerkeistä, jotka osoittavat, että työmme HBTIQA+-henkilöiden oikeuksien puolesta ei ole vielä päättynyt. Päinvastoin, meidän on osoitettava sanoin ja teoin, että puolustamme kaikkien yhtäläistä arvoa ja oikeutta rakastaa kenet haluaa, sanoo Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ennen Pride-viikonloppua.

Henriksson: Voitto tasa-arvolle ja maamme naisille ja tytöille. Eduskunta on tänään hyväksynyt seksuaalirikoslainsäädännön historiallisen uudistuksen.

Eduskunta on tänään toisessa käsittelyssään hyväksynyt hallituksen historiallisen lakiesityksen seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistuksesta. Uudistusta on valmisteltu oikeusministeriössä RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla ja keskeisin muutos on, että raiskauksen määritelmä muuttuu suostumusperusteiseksi.

Käteen on jäätävä enemmän rahaa

Varhaiskasvatus, koulu, vanhustenhuolto, sairaalat, liikunta, kulttuuri, joukkoliikenne, poliisi ja kaikki muu hyvä, joka tuo turvallisuutta arkeemme ei synny tyhjästä. Hyvinvointi luodaan työllä ja yrittäjyydellä. Siten saamme verotuloja, jotka pitävät yhteiskuntamme rattaat pyörimässä. Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskuntamme paras tae on kestävä talous.

Henriksson: Työn verotusta tulee keventää!

Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti Turussa RKP:n puoluekokouksessa pitämässään linjapuheessa, että työn verotusta on kevennettävä suomalaisten ostovoiman turvaamiseksi ja talouden vauhdittamiseksi.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe puoluekokouksessa 2022

PUHUTTU SANA PÄTEE Arvoisa puoluekokous, rakkaat RKP:läiset, arvoisa suurlähettiläs Olen niin iloinen saadessani nähdä teidät kaikki täällä tänään. Todella upeaa, että voimme taas viettää puoluekokousta yhdessä, paikan päällä. Kahden etänä… Lue lisää »

Henriksson: Lapsemme ja nuoremme ansaitsevat parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuutta varten

Hallitus on tänään päättänyt esityksestä toiseksi lisätalousarvioksi vuodelle 2022 muun muassa Venäjän Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan aiheuttamien välittömien tarpeiden kattamiseksi. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää lieventää pandemian kielteisiä seurauksia lapsille ja nuorille.

Henriksson: Kivenkova kannatus Nato-jäsenyydelle!

Suomen eduskunta on tänään päättänyt äänin 188-8, että Suomi hakee Naton jäsenyyttä. Kaikki kymmenen Ruotsalaisen eduskuntaryhmän jäsentä äänestivät jäsenyyden puolesta. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu eduskunnan päätöstä kivenkovaksi viestiksi siitä, että Nato-jäsenyys tarjoaa Suomelle parhaan mahdollisen turvallisuuden nyt ja tulevaisuudessa.

Henriksson: Haluamme maksimoida oman turvallisuutemme, emme olla uhka kenellekään!

– Vapautemme ja itsenäisyytemme on arvokkainta, mitä meillä on. Tärkein tehtävämme Suomen kansan edustajina on toimia kaikissa yhteyksissä niin, että teemme kaikkemme Suomen suvereniteetin ja kansalaisten turvallisuuden turvaamiseksi tulevaisuudessa, sanoi puolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) tänään eduskunnan historiallisessa keskustelussa Suomen Nato-jäsenyydestä.

Anna-Maja Henrikssonin puhe historiallisessa Nato-keskustelussa

Vapautemme ja itsenäisyytemme on arvokkainta, mitä meillä on. Tärkein tehtävämme Suomen kansan edustajina on toimia kaikissa yhteyksissä niin, että teemme kaikkemme Suomen suvereniteetin ja kansalaisten turvallisuuden turvaamiseksi tulevaisuudessa.

Henriksson päivän TP-Utvasta: Tärkein päätökseni ministerinä

Tasavallan presidentti sekä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-Utva) päättivät tänään että Suomi hakee Naton jäsenyyttä, eduskunnan kuulemisen jälkeen. Oikeusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kuuluu ministeriryhmään, ja hän kuvailee päivän päätöstä historialliseksi.

Henriksson: Vihdoin maksuhäiriömerkintöjen säilytysaika lyhenee!

Tasavallan presidentti on tänään allekirjoittanut kauan odotetun lain, jolla lyhennetään maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa vain yhteen kuukauteen velan maksamisen jälkeen. Oikeusministeri ja Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson antoi lakiesityksen eduskunnalle lähes vuosi sitten. Nykyisen lain mukaan esimerkiksi ulosottotietoja säilytetään luottotietorekisterissä kolme vuotta.

Henriksson kiittää presidenttiä ja pääministeriä erinomaisesta johtajuudesta Nato-kysymyksessä

Sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö että pääministeri Sanna Marin ovat tänään liputtaneet Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen heidän selkeään viestiinsä.

Henriksson: Ukraina kuuluu EU:hun pitkällä aikavälillä

Tänään 9. toukokuuta, Schumanin julistuksen vuosipäivänä, vietämme Eurooppa-päivää. Vuonna 1950 Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti poliittista yhteistyötä Euroopassa, jotta uusi sota Euroopan valtioiden välillä olisi mahdottomuus. Mahdottomuus on nyt kuitenkin tapahtunut, Euroopassa on jälleen sota. Venäjän hyökkäys Ukrainaan tekee Eurooppa-päivästä, rauhan ja yhtenäisyyden päivästä, tärkeämmän kuin pitkään.

Oscar Byman on kutsuttu oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajaksi

Kauppatieteiden kandidaatti Oscar Byman on kutsuttu oikeusministeri ja puoluejohtaja Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajaksi. Bymanin vastuulla tulee olemaan viestintä ja mediasuhteet.

Henriksson: Korkeakoulujen valintajärjestelmästä on tehtävä yhdenvertaisempi

Tänään juhlitaan vappua, joka perinteisesti on opiskelijoiden suuri juhla. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on huolissaan nuorten lisääntyvästä paineen tunteesta ja haluaa siksi yhdenvertaisemman opiskelijavalintajärjestelmän korkeakouluihin. Hänen mielestään yliopistojen yhteishaun kokonaisuutta tulisi tarkastella koskien niin ensikertalaiskiintiötä kuin ylioppilastutkinnan pistejärjestelmää.

Henriksson: Suomen tulee hakeutua Naton täysivaltaiseksi jäseneksi

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti puheessaan RKP:n puoluevaltuuston kokouksessa Kokkolassa, että Suomesta pitää tulla täysivaltainen Naton jäsen, jolla on mahdollisuus vaikuttaa puolustusliiton tulevaan politiikkaan ja oikeus turvallisuustakuisiin 5. artiklan mukaisesti.

Henriksson: Tärkein selonteko vuosikymmeniin. Kyse on maamme ja tulevien sukupolvien tulevaisuudesta.

Suomen ja Euroopan turvallisuus- ja toimintaympäristössä on tapahtunut perustavanlaatuisia muutoksia Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Venäjän käynnistämä sota vaarantaa koko Euroopan turvallisuuden ja vakauden. Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ovat siksi laatineet ajankohtaisselonteon muutoksista turvallisuuspoliittisessa ympäristössä. Hallitus hyväksyi selonteon istunnossaan tänään.

Henriksson keskusteli Natosta ruotsalaisen puolueenjohtajakollegansa Annie Lööfin (kesk.) kanssa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson keskusteli tänään puhelimitse kollegansa, Ruotsin keskustan puheenjohtaja Annie Lööfin kanssa.

Hallitus haluaa turvata energiahuollon ja nopeuttaa vihreää siirtymää

Henriksson hallituksen suuresta vihreän siirtymän paketista:

Poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellisia toimia

Henriksson kehysriihestä, jonka painopiste kasvussa ja turvallisuudessa:

Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi ja eduskuntavaaleissa 2023

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi.

Henriksson hallituksen lisätuesta maataloudelle

Hallitus valmistelee kiireellisellä aikataululla toimenpiteitä, joiden avulla voidaan helpottaa Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vuoksi syntynyttä maatalouden kannattavuuskriisiä ja vahvistaa huoltovarmuutta. Kotimaisen elintarviketuotannon tueksi valmistellaan noin 300 miljoonan euron tukipakettia.

Henriksson: Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus vahvistaa tyttöjen ja naisten oikeuksia

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä huomioidaan naisten ja tyttöjen oikeuksia ympäri maailmaa. Naisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on yksi suurimmista tasa-arvo-ongelmista sekä globaalisti että Suomessa.

Henriksson: Hallitus haluaa vahvistaa suomalaisten satamien asemaa EU:ssa

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle ehdotuksensa Suomen kannaksi koskien komission päivitystä EU:n liikenneverkosta eli TEN-T-verkosta. Käytännössä liikenneverkko vaikuttaa myös siihen, miten kansallinen infrastruktuuri kehittyy, muun muassa mahdollisuuksiin saada EU-rahoitusta.

Henriksson Tärkeitä päätöksiä talouden ja opiskelijoiden kannalta

Henriksson hallituksen työllisyyspaketista:
Hallituspuolueet ovat tänään sopineet työllisyyspaketista, joka vahvistaa julkista taloutta vähintään 110 miljoonalla eurollaa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen siihen, että hallituspuolueet ovat pitäneet kiinni aikaisemmin sovitusta.

Henriksson: Saamelaisten oikeus terveydenhuoltoon omalla äidinkielellään on turvattava

Tänään vietämme saamelaisten kansallispäivää. Päivää onvietetty 6. helmikuuta vuodesta 1992 lähtien sen kunniaksi, että samana päivänä vuonna 1917 Trondheimissa järjestettiin ensimmäinen pohjoismainen saamelaiskokous.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Anita Westerholmin erityisavustajaksi

Oikeusministeri ja puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson on kutsunut erityisavustajakseen oikeustieteen ja kauppatieteiden ylioppilas Anita Westerholmin.

Aluevaaleissa tarvitaan sinun ääntäsi!

23. tammikuuta 2022 on historiallinen päivä. Silloin me nimittäin suuntaamme kohti vaaliuurnia äänestääksemme aluevaaleissa ensimmäistä kertaa koskaan. Näiden vaalien keskiössä on sinun ja minun arjen turvallisuus.

Henriksson: Uusi kansalliskielistrategia vahvistaa ruotsin kielen asemaa

Valtioneuvosto hyväksyi tänään uuden kansalliskielistrategian. Strategia sisältää 62 toimenpidettä joiden pyrkimyksenä on parantaa kaikkien mahdollisuutta saada palvelua molemmilla kansalliskielillä. Kansalliskielistrategiassa löytyy monia toimenpiteitä, joiden eteen RKP on tehnyt kovaa työtä.

Henriksson: Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä joka päivä

Tänään on kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä vuoden jokaisena päivänä. Hallituksella on käynnissä useita hankkeita, joilla parannetaan rikoksen uhrin asemaa, puututaan väkivaltaan ja lisätään tasa-arvoa.

Henriksson vastaa Saarikolle: Valtiontalouden kehysten tulee pitää

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä on ikävää nähdä hänen puhenjohtajakollegojensa kinastelevan toistensa kanssa julkisuudessa.

Henriksson: Hoidon ja hoivan on oltava kaikkien lähellä

RKP julkisti aluevaaliohjelmansa – Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä vahva tulos äänimäärässä mitattuna. Tähtäimessä on yli 5 prosentin kannatus. RKP:n tavoite on olla edustettuna puolueen toiminta-alueella niin monessa hyvinvointialueessa kuin mahdollista. Tavoite on muun muassa olla suurin puolue Itä-Uudellamaalla ja Pohjanmaalla sekä toiseksi suurin Länsi- Uudellamaalla.

Henriksson: Saamelaisten totuus- ja sovintokomission tärkeä työ voi alkaa

Hallitus on tänään asettanut Saamelaisten totuus- ja sovintokomission. Riippumattoman ja itsenäisen komission tehtävänä on tunnistaa ja arvioida saamelaisten syrjintää ja oikeudenloukkauksia, esimerkiksi valtion sulauttamispolitiikkaa.

Henriksson: Meidän on uudistettava yritysverotusta ja varmistettava koulutetun hoitohenkilökunnan saatavuuden

Puheessaan puoluevaltuustolle RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson peräänkuulutti yritysverotuksen uudistusta uusien investointien edistämiseksi Suomessa.

Henriksson: Talouskasvu, korkeampi kotitalousvähennys ja kunnianhimoisia ilmastopäätöksiä.

Hallitus on tänään saanut vuoden 2022 budjettia koskevat neuvottelut päätökseen Säätytalolla Helsingissä. Tuloksena on budjettiesitys, joka vahvistaa kasvua, tukee hallituksen kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa ja antaa uskoa tulevaisuuteen.

Henriksson: Kierrätys ja kiertotalous ovat tärkeä osa ilmastotyötä

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson piti tänään juhlapuheen Ekoroskin 30-vuotisjuhlissa. Henriksson korosti puheessaan sitä, että meillä kaikilla on vastuu osallistua ilmastotyöhön muun muassa kierrättämällä ja uudelleenkäyttämällä. Sillä tavalla tuemme myös kiertotaloutta.

Henriksson: Suomi saa vanhusasiavaltuutetun

Presidentti vahvisti tänään ehdotuksen vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamisesta. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi seurata ikääntyvien asemaa ja oikeuksia sekä nostaa esille ikääntyvien näkökulmia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen.

Anna-Maja Henriksson: VM:n esitys kotitalousvähennyksen korottamisesta on erittäin tervetullut

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen valtiovarainministeriön esitykseen kaksivuotisesta kokeilusta, jossa kotitalousvähennystä korotetaan merkittävästi.

Henriksson on pääministerin sijainen

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on pääministeri Sannan Marinin sijainen 12.7 ja 17-18.7, pääministerin ollessa lomalla.

Henriksson sote-uudistuksesta: Historiallinen päätös

Eduskunta on tänään hyväksynyt esityksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseksi. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee historiallisesta päätöksestä.

Mikaela Nylander kutsutaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin valtiosihteeriksi

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu oikeusnotaari, KTK Mikaela Nylanderin, 51, valtiosihteerikseen oikeusministeriössä. Valtioneuvosto nimeää valtiosihteerit. Nylanderin on määrä aloittaa tehtävässä elokuussa.

Henriksson jatkaa RKP:n johdossa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin RKP:n puoluekokouksessa 2021 jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana. Henriksson on johtanut puoluetta vuodesta 2016.

Henriksson: Tarvitsemme kilpailukykyisen yritysverotuksen!

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti RKP:n puoluekokouksessa pitämässään linjapuheessa, että Suomi tarvitsee kilpailukykyisen yritysverotuksen pärjätäkseen kilpailuissa kansainvälisistä sijoituksista.

Yhdessä kohti kaikkien aikojen kuntavaaleja!

Kuntavaalit ovat äärimmäisen tärkeät vaalit. Niissä on kyse siitä, miten sinun ja minun kuntaani kehitetään ja johdetaan seuraavan neljän vuoden ajan. Niissä on kyse oman lähiyhteiskunnan rakentamisesta. Niissä on kyse toimivasta arjesta niin sinulle kuin minullekin.

Henriksson: Eduskunta ei ole mikään sirkusareena –Suomen luottamus on EU-pakettikysymyksessä vaakalaudalla

Puheessaan RKP:n puoluevaltuustolle tänään, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson muistutti Suomen olevan vientivetoinen maa. Elleivät EU:n sisämarkkinat elvy koronapandemiasta, tulee myös suomalaisilla yrityksillä olemaan haasteita oman elpymisensä kanssa, Henriksson totesi.

Henriksson: Nyt Suomi saa vanhusasiavaltuutettunsa

Hallitus on tänään hyväksynyt esityksen perustaa vanhusasiavaltuutetun tehtävän. Valtuutetun tehtävä olisi valvoa ikäihmisten asemaa ja oikeuksia sekä tuoda ikäihmisten näkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on iloinen, että tämä pitkäaikainen kysymys on nyt ratkennut.

Henriksson: Nyt näemme valoa Paraisten uusien siltojen osalta – tärkeä välitavoite saavutettiin

Valtiovarainministeriön pohjaesityksessä kolmanneksi lisätalousarvioksi esitetään Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimista. Väylävirastolle esitetään annettavaksi valtuus tehdä hankkeesta sopimus.  

Kasvu, kilpailukyky, työllisyys, investoinnit ja usko tulevaisuuteen ovat Suomen tie eteenpäin

RKP:n Henriksson hallituksen puoliväliriihen päätöksistä:

Henriksson kulttuuri- ja tapahtuma-alan tukipaketista: Erittäin tärkeä paketti!

Hallitus on tänään sopinut laajasta tukipaketista kulttuuri- ja liikuntasektoreille, sekä tapahtuma-alalle. Tavoitteena on lieventää näiden alojen akuuttia kriisiä, joka johtuu koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdyistä toimenpiteistä. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee päätöksestä.

Henriksson: Suuren luokan läpimurto!

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee Johnson Mattheyn ja Suomen Malmijalostuksen päätöksestä sijoittautua Vaasaan. Suomen akkustrategian toimet ja Suomen Malmijalostus Oy:n pääomittaminen tuottavat tulosta ja johtavat akkuklusterin rakentamiseen Vaasaan.

Henriksson haluaa jatkaa RKP:n johdossa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle puoluekokouksessa 29.-30.5.

Anna-Maja Henriksson: Kotitalousvähennystä tulisi korottaa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä kotitalousvähennystä pitäisi korottaa. Henriksson pitää Akavan tänään tekemää kannanottoa kotitalousvähennyksen kehittämisestä erittäin tervetulleena. Akava esittää, että vähennyksen enimmäismäärä korotetaan 4 500 euroon ja korvausosuus nostetaan 60 prosenttiin. Lisäksi omavastuuosuus tulisi poistaa.

RKP hyväksyy ehdotetut rajoitukset

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tänään ryhmäkokouksessaan päättänyt, että ryhmä hyväksyy, että hallitus jatkaa liikkumisrajoitusten valmistelua koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Henriksson: Kestävän kasvun ohjelma tulee nähdä mahdollisuutena uudistaa Suomea

Hallitus esitteli tänään Suomen kestävän kasvun ja elpymisen alustavan ohjelman. Ohjelman rahoituksesta, joka nyt käsittää noin 2,1 miljardia euroa, puolet menee vihreään siirtymään, neljännes digitalisaatioon ja lähes 500 miljoonaa tutkimukseen ja kehitykseen. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, joka on edustanut RKP:tä ministerityöryhmässä, näkee Suomelle mahdollisuuden olla esimerkiksi vihreän siirtymän edelläkävijä.

Henriksson peräänkuuluttaa korotetun kotitalousvähennyksen kaksivuotista kokeilua

RKPn puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson haluaa kaksivuotisen kokeilun, jossa kotitalousvähennyksen käyttöaluetta laajennetaan ja tasoa korotetaan huomattavasti. Puheessaan RKPn puoluevaltuustolle tänään lauantaina Henriksson sanoi, että sopiva taso voisi olla esimerkiksi 7 500 euroa.

Henriksson: On jokaisen suomalaisen, myös jokaisen perussuomalaisen etu, että Suomi on EU:n jäsen

– Olen vakuuttunut siitä, että on jokaisen suomalaisen, myös jokaisen perussuomalaisen etu, että Suomi on EU:n jäsen.

Henriksson: Saamelaiset otettava mukaan ilmastotyöhön

Vannottuaan virkavalansa Yhdysvaltain presidentiksi tammikuussa, Joe Biden liitti ensi töikseen Yhdysvallat takaisin Pariisin ilmastosopimukseen. Tämän myötä globaali ilmastonmuutoksen vastainen työ helpottui huomattavasti. Suomessa on parhaillaan käynnissä ilmastolain uudistus. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painottaa, että alkuperäiskansa saamelaiset on otettava mukaan ilmastotyöhön.

Silja Borgarsdóttir Sandelin oikeusministeri Henrikssonin talouspoliittiseksi erityisavustajaksi

Oikeusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on kutsunut talouspoliittiseksi erityisavustajakseen valtiotieteiden maisteri Silja Borgarsdóttir Sandelinin.

Henriksson och Blomqvist: Työllisyys keskiöön

RKP:n ministerit, oikeusministeri ja puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sekä Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vierailivat eilen Kokkolassa ja tapasivat muun muassa Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin edustajia.

Henriksson ja Bergqvist: Elinkeinoelämä tarvitsee toimivia yhteyksiä

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja kansanedustaja Sandra Bergqvist vierailivat tänään Kemiönsaarella. Päivän ohjelmassa oli muun muassa vierailu kalajalostamo Salmonfarmilla Kasnäsissä ja tapaaminen Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrénin sekä Kemiönsaaren vt. kunnanjohtaja Erika Strandbergin kanssa.

Henriksson RKP:n uudesta historiikista: “Valtapuolue, jolla on suhteellisen paljon valtaa”

Suomen ruotsalainen kansanpuolue raottaa kantta ja kertoo kulissien takaisista tapahtumista puolueen pitkän historian yhden aikakauden osalta. RKP julkaisee nyt tuoreen historiikkinsa – “Stabilt, flexibelt, pragmatiskt: Från Kekkonen till EU.” Kirjan on kirjoittanut Torbjörn Kevin.

Henriksson: RKP kuntavaaleihin ennätyssuuressa osassa maata

RKP:llä on tavoitteena tehdä äänimäärän suhteen parhaat kuntavaalit koskaan ja saavuttaa yli 5 % kannatus. Puolue jatkaa kasvuaan ja tulee asettamaan ehdokkaita ehdolle vähintään 60 kunnassa ja suuremmassa osassa Suomea kuin koskaan aikaisemmin.

Henriksson laitonta uhkausta koskevasta lakimuutoksesta: Tärkeä askel maalittamisen torjumisessa

Eri ammattiryhmien kohtaama uhkailu ja häirintä ovat lisääntyneet viime aikoina. Hallitus antoi tällä viikolla esityksen rikoslain muuttamisesta siten, että laiton uhkaus olisi yleisen syytteen alainen, jos laiton uhkaus kohdistuu henkilöön hänen työtehtävänsä tai julkisen luottamustoimensa vuoksi. Kyse on muun muassa terveydenhoidossa tai asiakaspalvelussa työskenteleviä, mutta myös poliitikkoja, toimittajia, tutkijoita, tuomareita ja syyttäjiä kohtaan tehdystä laittomasta uhkauksesta. Esitys on valmisteltu oikeusministeriössä oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla.

Henriksson: Tarvitsemme kuntavaalit – emme pormestarinvaaleja

RKPn puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa keskittymistä asiakysymyksiin henkilökysymysten ja symbolisen politiikan sijaan. Hän painottaa, ettei kuntavaalien fokus esimerkiksi Helsingissä tulisi olla siinä, kenestä mahdollisesti tulee pormestari.

Henriksson: Hallitus jatkaa väylämaksujen puolittamista

Hallitus esittää vuoden 2021 talousarviossa muun muassa väylämaksujen puolittamisen jatkoa teollisuuden kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Anna-Maja Henriksson saa Potilasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkin

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille luovutettiin tänään keskiviikkona Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkki ja diplomi Suomen potilasturvallisuuden eteen tekemänsä työn johdosta. Ansiomerkkiä haki johtaja Marina Kinnunen Vaasan sairaanhoitopiiristä, jonne uusi potilasturvallisuuskeskus perustetaan.

Puheenjohtajan linjapuhe puoluekokouksessa 2020

Puolueen puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe puoluekokouksessa 26.9.2020 Vantaalla.

Henriksson jatkaa RKP:n johdossa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sai lauantain puoluekokouksessa Vantaalla luottamuksen jatkaa puolueen johdossa. Henriksson on ollut Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja vuodesta 2016.

Henriksson: RKP ei voi hyväksyä nykyisen kaltaista SOTE:n rahoitusmallia

Ruotsalaiselle kansanpuolueelle on täysin selvää, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen rahoitusta on vielä arvioitava, kun lausuntokierros on päättynyt. Puolueen puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi puheessaan RKP:n puoluekokouksessa, että puolue ei tule hyväksymään sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusmallia nyt esitetyssä muodossaan.

Henriksson talousarvioehdotuksesta: Nyt on elvyttämisen aika

Hallitus pääsi eilen keskiviikkona sopuun vuoden 2021 talousarvioehdotuksesta pitkien ja osittain vaikeiden neuvottelujen jälkeen. Talousarvio, jonka summa on 64,2 miljardia euroa, heijastaa sitä poikkeuksellista tilannetta jossa nyt olemme koronakriisin ansiosta Suomessa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.

Henriksson ja Blomqvist: Uudistamme Suomea ja hoidamme koronakriisin

– Hallitus ottaa tässä haastavassa tilanteessa kokonaisvastuun Suomesta sekä luo uskoa tulevaisuuteen. Me olemme tehneet keskeisiä päätöksiä maamme uudistamiseksi sekä päästäksemme yli koronakriisistä, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Tässä suhdannetilanteessa tarvitaan elvyttämistä, jotta pyörät saadaan pyörimään.

Henriksson: Yksityistä sektoria tarvitaan täyttämään hoitotakuu

Palveluseteleitä tulisi käyttää koronakriisin aiheuttamien hoitojonojen purkamiseksi. Yleensäkin palveluseteleitä tulisi ottaa laajemmin käyttöön hallituksen sote-uudistuksen yhteydessä. Tätä mieltä on RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Henriksson: RKP haluaa vahvistaa tulevaisuudenuskoa ja nähdä lisää työllisyysehdotuksia!

Koronapandemia on jättänyt ja jättää edelleen jälkiä Suomen talouteen. Tästä huolimatta Suomen on tehtävä kaikkensa voittaakseen epidemia. RKP:n puoluevaltuustossa Helsingissä pitämässään puheessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti, että korkeamman työllisyyden tarve on nyt korkeampi kuin koskaan.

Menestyvä Suomi – myös pandemian jälkeen

RKP:n eduskuntaryhmä hyväksyi 15 kohdan työllisyystoimenpideohjelman:

Henriksson: Palvelusetelejä tulisi käyttää laajemmin hoitojonojen purkamiseksi

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa palvelusetelien laajempaa käyttöönottoa hallituksen sote-uudistuksen yhteydessä. Samalla palvelusetelien käyttöä tulisi kunnissa ja sairaanhoitopiireissä lisätä jo nyt, jotta koronakriisin aiheuttamia jonoja kiireettömään hoitoon pääsyssä saataisiin purettua.

Henriksson: Tavoitteena tulee olla kaksoisraide koko matkalle Helsinki-Oulu

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson avasi tänään Pietarsaaren-Pedersören aseman avajaistilaisuuden. Aikaisemmin Pännäisten asemana tunnettu asema vaihtoi nimeä kesäkuun puolivälissä. Tilaisuuteen osallistuivat muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin Väylävirastosta, VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson sekä edustajia seudun kunnista ja elinkeinoelämästä.

Anna-Maja Henriksson haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Vantaalla syyskuussa.

Henriksson ja Blomqvist sote-mallista: Tärkeä askel oikeaan suuntaan, mutta vaatii laajan keskustelun

Hallitus esitteli tänään uuden sote-uudistuksen keskeiset ehdotukset. RKP:n ministereiden Anna-Maja Henrikssonin ja Thomas Blomqvistin mukaan on tärkeää, että uudistus on nyt näin pitkällä.

Henriksson: Lisää raiteita pääkaupunkiseudulle on tärkeä ilmastoteko

Hallituksen eilen esittelemä historiallinen lisätalousarvio sisältää huomattavia infrastruktuurihankkeiden muodossa olevia elvytystoimenpiteitä. Yhteensä hallitus panostaa muun muassa 404 miljoonaa euroa uusiin infrahankkeisiin, 30 miljoonaa perusväylänpitoon, 100 miljoonaa julkiseen liikenteeseen ja 18 miljoonaa pyöräteihin.

Henriksson: Kantatie 68 ja Lagmansgårdenin uudisrakennus saavat tukea lisätalousarviossa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen niihin panostuksiin, jotka hallituksen lisätalousarvio tuo Pohjanmaalle. Elvytystoimenpiteiden joukossa on Kolpin rautatiesillan uusiminen, neljännen eritasoliittymän rakentaminen valtatie 8 ja kantatie 68 risteykseen Edsevössä ja valtuutus aloittaa uuden Lagmansgårdenin koulukodin rakentaminen.

Henriksson: Lapset, nuoret ja yrittäjyys neljännen lisätalousarvion keskiössä

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia päätöksiä. Hallituksen neljäs lisätalousarvio, yhteensä 5,5 miljardia euroa, on historiallinen paketti, jonka tarkoituksena on vahvistaa uskoa maamme tulevaisuuteen ja vähitellen alkaa jälleenrakentaa koronaepidemian aiheuttamia vahinkoja, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Panostamme määrätietoisesti infrahankkeisiin, jotka sekä kasvattavat kilpailukykyä ja työllisyyttä että edistävät ilmaston kannalta hyviä tulevaisuuden ratkaisuja. Panostamme selkeästi lapsiin ja nuoriin, jotta voimme pienentää epidemian negatiivisia vaikutuksia.

Henriksson: Vaasa saa potilasturvallisuuden kehittämiskeskuksen

Vaasan sairaanhoitopiirille myönnetty valtionavustus potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustamiseen. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen päätökseen.

RKP kutsuu sinut kulissien taakse

RKP on julkaissut puolueen ensimmäisen podcastin “Bakom kulisserna” puolueen puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin kanssa. Henriksson vie kuuntelijat politiikan kulissien taakse, jossa kurkistetaan yksityiskohtiin ja jossa kuuntelijat saavat kuulla ajatuksista ja erikoistilanteista.

RKP laajentaa toimintaansa niin Hämeessä kuin Satakunnassa

Kiinnostus RKP:n politiikalle on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana. RKP vastaa nyt kysyntään ja laajentaa toimintaansa ns. perinteisten toimialueidensa ulkopuolelle. RKP on nyt laajentanut toimintaansa Hämeeseen ja perustanut sinne oman paikallisosaston.

Henriksson: Ikäihmiset tarvitsevat turvallisia sosiaalisia kontakteja

– Meidän on löydettävä ratkaisuja, jotka tarjoavat ikäihmisille turvallisia sosiaalisia kontakteja myös koronakriisin aikana. Nyt esimerkiksi hoivakodit ovat kokonaan suljettuina ulkopuolisilta. Sydämeni särkyy, kun ajattelen niitä vanhuksia, jotka eivät voi tavata lapsiaan ja lapsenlapsiaan palvelukodissa. Meidän on oltava luovia ja löydettävä turvallisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat sosiaalisia kontakteja, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Henriksson: Uskottava puolustus on tärkeää

Tänään kansallisena veteraanipäivänä on kulunut 75 vuotta Lapin sodan päättymisestä. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painottaa, ettei koskaan saa unohtaa veteraanien panosta vapaan Suomen puolesta. Hän korostaa myös Suomen uskottavan puolustuksen tärkeyttä.

Henriksson Raasepori-päätöksestä: Hyvin lyhytnäköistä HUS:in hallitukselta

HUSin hallitus on kokouksessaan tänään päättänyt lopettaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, miten lyhytnäköisesti HUS:in hallitus ajattelee.

Henriksson Uudenmaan liikkumisrajoituksista: Hallitus haluaa turvata oikeuden elämään

Hallitus on eilen päättänyt rajoittaa liikkumista Uudenmaan ja muun Suomen välillä kolmen viikon ajaksi, 19.4. asti. Päätös tehtiin epidemian voimakkuuden vähentämiseksi muualla Suomessa ja siten terveydenhuollon kantokyvyn ylittämisen estämiseksi, jotta kaikki saavat tarvitsemaansa hoitoa. Koronatapauksia esiintyy Uudellamaalla yli kaksinkertainen määrä muuhun Suomeen verrattuna

Henriksson: Hallitus turvaa yritysten rahoituksen korona-kriisin aikana

Hallitus esitteli tänään kattavan paketin toimenpiteitä yritysten tilanteen helpottamiseksi.

Henriksson korona-viruksesta: Selviämme tästä yhdessä

– Hallitus on tänään päättänyt voimakkaista mutta välttämättömistä toimenpiteistä maamme ja kansalaisten parhaaksi. Koska Suomi nyt on poikkeustilassa Korona-viruksesta johtuen, tulemme ottamaan käyttöön sellaisia työkaluja, jotka osittain rajoittavat sitä arkielämää, johon olemme tottuneet, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Oikeusministeri Henriksson haluaa parantaa lähestymiskiellon toimivuutta – ”Meidän on parannettava uhrien asemaa”

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on asettanut työryhmän arvioimaan eri keinoja parantaa lähestymiskiellon tehokkuutta. Tavoitteena on myös vähentää lähestymiskiellon rikkomista ja lisätä erityisesti lähisuhdeväkivallan uhrien turvallisuutta. Työryhmä tulee muun muassa arvioimaan lähestymiskieltojen sähköisen valvonnan tarvetta.

Henriksson: Olen iloinen, että voimme auttaa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia

Hallituspuolueiden yhteisen sopimuksen seurauksena sisäministeriö valmistelee yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevan turvapaikanhakijan vastaanottoa. Kyseessä on ensisijaisesti lapsia ja yksinhuoltajaperheitä pakolaisleireistä Kreikasta ja muista Välimeren alueen EU-maista.

Henriksson: Useamman junan on pysähdyttävä Pännäisissä

VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson vieraili Pietarsaaressa Rkp:n puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin kutsumana. Vierailun aiheena olivat Pietarsaaren seudun junaliikenne sekä Pännäisten aseman junavuorojen määrä.

Vihdoinkin parannuksia vanhustenhoitoon

Hallitus on päässyt sopuun vanhustenhoidon hoitajien määrästä. Hoitajamitoitus 0,7 hoitajasta vanhusta kohden ympärivuorokautisessa hoidossa tulee astumaan voimaan tämän hallituskauden lopulla.

Ilmastonmuutoksen torjunta on mahdollisuus

Hallituspuolueet esittelivät kokouksessaan Vuosaaressa tänään tiekartan hiilineutraalin Suomen 2035 puolesta. Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallitus nyt perustaa ilmastorahaston ja käynnistää oikeudenmukaisen energiaverouudistuksen.

Eurooppa ottaa nyt vihapuheesta mittaa

EU:n oikeusministerien loppuviikkoisessa tapaamisessa Zagrebissa Kroatiassa moni EU-jäsenvaltio toi esiin halunsa nousta yhdessä taistoon vihapuhetta vastaan. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, joka edusti kokouksessa Suomea, oli se, joka Suomen EU-puheenjohtajuuden alla nosti esiin oikeusvaltioperiaatteen ja vihapuheen vastaisen taistelun tärkeyden.

Henriksson: Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta – Joululahjarahoja muun muassa Viexpolle ja museolaiva Vegalle

Tänään selvisi, että eduskunta myöntää niin kutsuttuja joululahjarahoja muun muassa Nuori Yrittäjyys -yhdistykselle, yritysten kansainvälistymiselle, Suomen ammattikalastajaliitolle sekä Pietarsaaressa sijaitsevalle museolaiva Vegalle. Sillä on merkitystä, että RKP on taas hallituspuolue, sanoo puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

RKP hyväksyi hallitusyhteistyön

RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä on hyväksynyt hallitusyhteistyön. Asia päätettiin puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun hallitustunnustelija Antti Rinne esitteli neuvottelutuloksensa, jonka mukaan viisipuoluehallitus jatkaa.

Henriksson: Pääministerillä on RKPn tuki

RKPn puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä Posti-asiaa ei ole hoidettu niin hyvin, kuin olisi pitänyt. Puolue on silti valmis antamaan pääministerille toisen mahdollisuuden.

Ympärivuorokautisen päivystyksen jatkuminen Pietarsaaressa on ilouutinen koko seudulle

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti tiistaiaamuna, että perusterveydenhuollon ympärivuorokautinen päivystys voi jatkua Pietarsaaressa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Perusterveydenhuollon päivystyksen poikkeusluvat ovat voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Henriksson: Yksilön on tunnettava olevansa turvassa myös tulevaisuuden digitaalisessa demokratiassa

Trollitehtaat, populismi ja desinformaatio luovat uhkakuvia modernille, osallistavalle demokratialle.

Lapset ovat saaneet olla lapsia 30 vuoden ajan – ”Nyt on aika tarttua lapsiköyhyyteen”

Tänään juhlitaan maailmanlaajuisesti kansainvälistä lasten päivää. On kulunut 30 vuotta siitä kun YK:n lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson haluaa tehdä Suomesta maailman lapsiystävällisimmän maan.

Ole ylpeä äidinkielestäsi, uskalla puhua ruotsia

Tänään juhlistamme ruotsalaisuuden päivää, ruotsin kieltä sekä Suomen kaksikielisyyttä. Samalla nostamme esiin suomenruotsalaista kulttuuria ja identiteettiä mutta myös niitä haasteita joita vähemmistönä kohtaamme. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että omasta äidinkielestään pitää olla ylpeä ja hän kehottaa kaikkia puhumaan ruotsia.

Ministeri Henriksson osallistuu Eurooppa-neuvoston oikeusministerikokoukseen Strasbourgissa

Oikeusministeri, puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson osallistuu tänään ja huomenna Eurooppa-neuvoston ja oikeusministereiden väliseen kokoukseen Strasbourgissa.

Henriksson puheenjohtajakollegoille: Sanotaan yhdessä EI vihapuheelle

Valtioneuvosto julkaisi perjantaina tutkimuksen päättäjiin kohdistuvasta vihapuheesta.

Suomi tarvitsee enemmän työvoimaa hyvinvoinnin turvaamiseksi pitkällä tähtäimellä

Suomi tarvitsee lisää ihmisiä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee enemmän inhimillisyyttä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee lisää investointeja- ei vähemmän. Näitä asioita Anna-Maja Henriksson painotti avatessaan RKP:n puoluevaltuuston kokouksen Lahdessa.

Henriksson 1500 päivää oikeusministerinä

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on tänään toiminut ministerinä 1500 päivää. Rinteen hallituksessa Anna-Maja Henrikssonilla on ulkoministeri Pekka Haaviston (vihreät) jälkeen toiseksi pisin ministerikokemus päivissä laskettuna (yhdessä peruspalveluministeri Krista Kiurun (SDP) kanssa). Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuosina 2011-2015.

Kaikkien saatava olla oma itsensä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on iloinen, että niin moni osallistuu Helsingissä tänään järjestettävään Prideparaatiin.

Henriksson: Hallitus tekee mittavia liikenneinvestointeja

RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallituksen lisätalousarviossa panostetaan tärkeisiin liikennehankkeisiin.

Henriksson jatkaa RKP:n johdossa

Kansanedustaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson valittiin yksimielisesti uudelleen RKP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Vaasassa. Hän on johtanut puoluetta vuodesta 2016. Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdóttir Sandelin ja Henrik Wickström valittiin varapuheenjohtajiksi.

Henriksson: RKP haluaa kasvaa!

RKP.llä on takanaan onnistuneet eduskuntavaalit ja EU-vaalit ja puolue lähtee puoluekokoukseen hyvillä mielin.

Seuraavan hallituksen on kyettävä yhteistyöhön sisäisten riitojen sijaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson totesi tänään vappupuheessaan Pietarsaaressa, että RKP haluaa tehdä vastuullista politiikkaa ja haluaa olla mukana hallituksessa, jossa vallitsee luottamus hallituskumppaneiden välillä ja jossa hallituspuolueet ovat sitoutuneet hallitusohjelman toteuttamiseen koko hallituskauden ajaksi.

Henriksson haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ilmoitti puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 28.4 aikomuksestaan asettua ehdolle uudelleenvalintaa varten. Henriksson on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien.

Henriksson: Ongelmien pimittäminen ei kuulu demokratiaan

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson suhtautuu äärimmäisen vakavasti Helsingin Sanomien tämän päiväiseen uutiseen, jonka mukaan valtiovarainministeriö on pimittänyt eduskunnalta tietoa sote- ja maakuntauudistuksesta. Lakiesityksessä on ollut puutteita, joista on ollut kyse useammasta sadasta miljoonasta eurosta.

Henriksson: Suomen menestys perustuu tietoon – tutkimuksen määrärahoja on korotettava!

– Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten määrärahoja on korotettava. Suomen on oltava maa johon kannattaa investoida – siksi meidän on myös panostettava tutkimukseen ja kehitykseen. Tämä on ratkaisevaa sekä taloudellisen kasvun että työllisyyden kannalta, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Henriksson Vaasan keskussairaalasta: Teimme kaikkemme emmekä anna periksi

RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, että eduskunta tänään päätti pienimmällä mahdollisella marginaalilla (äänet 92-91) hylätä Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä puoltavan kansalaisaloitteen.

Henriksson: RKP tekee kaikkensa laajan päivystyksen puolesta

– Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä ei käsiteltäisi tänään eduskunnan täysistunossa ilman Veronica Rehn-Kiven (RKP) sankarillista toimintaa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

RKP yritti mutta valiokunnan enemmistö petti

RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna Maja Henriksson on pettynyt. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistö ei antanut vihreää valoa Vaasan keskussairaalan täyspäivystykselle.

Henriksson: Suomi tarvitsee harkitun sote-uudistuksen

RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Suomi tarvitsee harkitun sote-uudistuksen, joka keskittyy sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmiin, ei massiivisiin hallintouudistuksiin.

Henriksson hallituspuolueiden päätöksestä: Valiokunnan enemmistö ottaa nyt äärettömän suuren riskin

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kyseenalaistaa voimakkaasti eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan hallituspuolueiden edustajien päätöksen lopettaa asiantuntijakuulemiset hallituksen sote-uudistusta koskevasta vastineesta.

Toisen asteen koulutuksen tulee olla maksuton

Koulutuksen eriarvoisuus on kasvava ongelma. Kodin sosioekonominen tausta vaikuttaa yhä enemmän lasten koulunkäyntiin ja tämä kehitys on pysäytettävä nyt.

Henriksson: Lisää rahaa tarvitaan nyt, jotta luottamus valvontaan palautuisi

Onko hallitus välittömästi valmis antamaan lisätalousarvion, jolla lisätään valvonnan resursseja? Tätä kysyi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson eduskunnan välikysymyskeskustelussa vanhustenhoidon laiminlyönneistä keskiviikkona.

Vanhusasiainvaltuutetun virka perustettava

RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Suomeen on perustettava vanhusasianvaltuutetun virka.

RKP julkaisi eduskuntavaaliohjelmansa: Yhdessä enemmän

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä, äänissä mitattuna kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tähtäimessä on vähintään 5 prosentin kannatus ja nykyisten paikkojen säilyttäminen eduskunnassa, sekä kaksi lisäpaikkaa, yksi Vaasan vaalipiirissä ja yksi Helsingissä.

Brexit on surullinen tarina

Britannian parlamentti äänesti viime yönä EU:n ja Britannian välillä neuvoteltua sopimusta vastaan. Tilanne voi nyt muuttua todella vaikeaksi maaliskuun 29. päivän jälkeen, kun Britannian irtautumien EU:sta tapahtuu.

Henriksson talousarviokeskustelussa: Sote-uudistuksesta tulossa kallis

RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallituksen sote-uudistus ei ole täyttämässä hallituksen omaa tavoitetta sote-kustannusten nousun hillitsemisestä.

Henriksson: Suomen lapsiköyhyys on otettava vakavasti

Lapsiköyhyys on Suomessa kasvava ongelma, vaikka yleinen tulotaso on noussut. Lapsiköyhyys on tavallisinta yksinhuoltajaperheissä.

Henriksson: Hallitukselta ei herunut tukea rokotetiedottamisen lisäämiseksi

Tänään selvisi, että eduskunta ei myönnä niin sanottuja joululahjarahoja rokotustiedottamiseen.

Henriksson vaati rahaa rokottamisen valistustoimintaan

Hallituksen on osoitettava, että alhainen rokotusaste otetaan vakavasti. Rokottamisen valistustoimintaan on osoitettava lisää resursseja koko maahan, erityisesti Pohjanmalle.

Löfström: Nytt finländskt rekord i populism av Sannfinländarna

Enligt Mats Löfström, Ålands riksdagsledamot och medlem i Svenska riksdagsgruppen, är Sannfinländarna fullt medvetna om att förslaget om att skära ner klumpsumman för Åland varken är lagligt eller möjligt.