stefan wallin

Wallin: Ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovähennysoikeutta rajoitettava

Wallin esittää, että ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovähennysoikeuteen, joka tänään on sata prosenttia, säädettäisiin 100 euron omavastuu ammattiyhdistykseen kuuluville yksityishenkilöille ja 500 euron omavastuu työmarkkinajärjestöön kuuluville yrityksille. Omavastuu lisäisi Wallinin konsultoiman valtiovarainministeriön mukaan valtion, kuntien ja kirkon verotuloja vähintään 75-80 miljoonalla eurolla.

The situation in Catalonia cannot be allowed to escalate

Wallin, Löfström and Biaudet hope both sides will be able to choose dialogue before detainments and violence. Criminalising political movements is not a feasible way to resolve conflicts. - The Catalans peaceful desire for independence cannot, under any circumstances, be allowed to escalate. We need to show that we, as Europeans, have learned from the past and that we are able to hold constructive discussions, regardless of the scope of the conflict, said Eva Biaudet.

Kaksitoista toimenpidettä heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi

- Tämä turvapaketti parantaisi kansanterveyttä ja työllisyyttä sekä turvallisuutta. Samalla yhteiskunnan kustannukset laskevat, kun ihmiset voivat paremmin, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

- Esimerkiksi poikien ja nuorten miesten syrjäytyminen on suuri yhteiskunnallinen ongelma, jonka haluamme korjata tämän paketin avulla. Meidän on paremmin kyettävä tunnistamaan ne, jotka tarvitsevat tukea. Kukaan ei saa pudota väliin, haluamme kaikki mukaan, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin.

Uusi tiedustelulaki tarvitaan, mutta turvallisuus edellyttää myös muuta

Nykyistä perustuslakiamme ei ole koskaan muutettu kiireellisessä järjestyksessä. Siksi tämän menettelyn käyttöön ottamiselle on oltava riittävät ja erittäin perustellut syyt.

- Hallituksen tietämys perustuslakikysymyksistä ei osoittautunut hyväksi sote-uudistuksen yhteydessä. Toivottavasti hallitus ymmärtää tämän, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Tarvitaan kunnon perheuudistus

Ryhmän puheenjohtaja Stefan Wallinin mukaan on hyvä, että hallituksessa ollaan havaittu tarve uudistaa perhevapaita.

- Uudistus pitää viedä läpi nyt. Ei riitä, että esitetään kustannusneutraaleja malleja, jotka tuovat mukanaan vain pieniä säätöjä perhevapaisiin. Nyt pitää antaa selkeä signaali siitä, että yhteiskunta on valmis panostamaan lapsiperheisiin. Se on viisas investointi tulevaisuuteen, sanoo Wallin.

Hallituksen panostettava diplomatiaan ja näkyvyyteen

Wallin muistuttaa, että lähetystöt ovat 100-vuotiaan Suomen kasvot ulospäin.

- Suomen lähetystöverkosto on suhteellisen laaja, mutta miehitys on monissa paikoissa aivan liian ohut. Tänään Suomen 85 lähetystöstä 43 on korkeintaan kaksi lähetettyä diplomaattia. Hallitus on luvannut olla tämän vaalikauden aikana lakkauttamatta lähetystöjä. Se on hyvä, muttei riittävä asia, minkä myös ulkoasiainvaliokunta on todennut tuoreessa lausunnossaan hallituksen toimintakerrtomukseen vuodelle 2016, Wallin sanoo.

Perussuomalaisten ahdinko vahingoittaa koko hallitusta

Puolueen surkea kuntavaalitulos, meneillään oleva puheenjohtajakisa ja kaikki petetyt vaalilupaukset uhkaavat vaikuttaa koko hallituksen toimintakykyyn. Näin totesi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin avatessaan tänään lauantaina yleispoliittisen keskustelun Varsinais-Suomen RKP:n piirikokouksessa Turussa.

Wallinin mukaan ei tule yllätyksenä, että perussuomalaiset nyt alkavat harrastaa poliittista lehmänkauppaa yhdistäessään kaksi toisiinsa täysin liittymätöntä hallituksen asiaa.

Pages

Subscribe to RSS - stefan wallin