Anders Adlercreutz

Unga måste snabbare in i arbetslivet

Riksdagsledamöterna Anders Adlercreutz och Mats Nylund anser att Svensk Ungdoms förslag om att införa en ungdomsreservering i beskattningen är bra.

– Det är bra att sysselsättningsgraden gått upp, men den är fortfarande på en alldeles för otillräcklig nivå. SFP:s mål är en sysselsättningsgrad på minst 75 procent. Då krävs nya verktyg, säger de två SFP-ledamöterna.

Adlercreutz: Hyvä että lapset saavat oikeuden tavata isovanhempiaan

RKP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Anders Adlercreutzin mielestä on korkea aika uudistaa laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Torstaina hallituksen esitys oli lähetekeskustelussa.

– Lakiesityksen myötä moni asia paranee. Esitys huomioi lapsen oikeuden tulla kuulluksi sekä sen, että perheitä on monenlaisia. Tämä on tervetullutta, Adlercreutz sanoo. Esityksen mukaan lapsi voi määritellä hänelle muita tärkeitä ihmisiä, joita lapsi haluaa tavata myös jatkossa.

Adlercreutz: Migrin selvitys on askel oikeaan suuntaan – mutta tarvitsemme lisää

Maahanmuuttovirasto on tänään julkaissut sisäisen selvityksen turvapaikkamenettelystä ja turvapaikkapäätöksenteosta. Tämän kevään aikana mm. korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori ja professori Tuomas Ojanen ovat kritisoineet turvapaikanhakijoiden heikentynyttä oikeusturvaa. Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutzin mielestä raportti on tervetullut, mutta muistuttaa samalla että nyt on aika korjata ongelmat, joita raportissa nostetaan esille.

Unga killars marginalisering måste tas på allvar

– Marginaliseringen kan börja redan i grundskolan och en betydande orsak är känslan av ensamhet. Den sociala gemenskapen är mycket viktig för en växande ungdom. Däremot kan utanförskapet påbörja en negativ spiral som är svår att ta sig ur.

Det säger SFP:s riksdagsledamöter Anders Adlercreutz och Thomas Blomqvist, som efterlyser åtgärder för att motverka pojkars och unga mäns marginalisering.

Adlercreutz: Ministeriöstä ei löydy ymmärrystä kuntien homekouluongelmille

Nykyisin on suuri riski, että taloudellisesti heikossa tilanteessa olevat kunnat korjaavat purkukunnossa olevan koulurakennuksen sen sijaan, että purkaisivat sen. Tämä johtuu siitä, että rakennuksen purku johtaisi sen arvon alaskirjaukseen. Iso alaskirjaus puolestaan voi horjuttaa kunnan tasetta niin paljon, että kunta luokitellaan kriisikunnaksi.

Pages

Subscribe to RSS - Anders Adlercreutz