Eva Biaudet

The situation in Catalonia cannot be allowed to escalate

Wallin, Löfström and Biaudet hope both sides will be able to choose dialogue before detainments and violence. Criminalising political movements is not a feasible way to resolve conflicts. - The Catalans peaceful desire for independence cannot, under any circumstances, be allowed to escalate. We need to show that we, as Europeans, have learned from the past and that we are able to hold constructive discussions, regardless of the scope of the conflict, said Eva Biaudet.

Biaudet: Humanitaarinen suojelu otettava uudelleen käyttöön

- Eduskunta on tehnyt useita turvapaikkapolitiikkaan liittyviä lakimuutoksia viimeisten kahden vuoden aikana. Nämä muutokset ovat olleet reaktio vuoden 2015 aikana tulleeseen 32 478 turvapaikkahakemukseen. Lakimuutoksilla ei voitu estää Turun tapahtumia. On myönnettävä, että mikään lakimuutos tai viranomaistoimenpide olisi voinut ennaltaehkäistä niitä. Pahuutta ei aina voi estää. Me, jotka esitämme muutosta ulkomaalaislakiin, olemme kuitenkin sitä mieltä, että päätös poistaa humanitaarinen suojelu ulkomaalaislaista on arvioitava uudelleen.

Pakkokäännytykset Afganistaniin peruttava!

Esimerkiksi Saksassa viisi osavaltiota on jo pysäyttänyt palautukset Afganistaniin turvallisuustilanteen heikennyttyä. RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet vaatii pakkopalatutusten perumista.

- Hyvinvointivaltiomme perustana on, että vahvemmat huolehtivat heikommista, ja että kaikki ovat samanarvoisia. RKP:lle tämä pätee myös maamme rajojen ulkopuolella. Turvan antaminen sitä tarvitseville on inhimillinen velvollisuus, eikä se perustu mielipiteelle tai valinnalle. Siksi vaadin näiden pakkopalautusten peruuttamista välittömästi, Biaudet sanoo.

Me olemme perustuslakifundamentalisteja

Biaudet pitää myös erittäin huolestuttavana sitä, miten yleinen asenneilmapiiri perustuslakia kohtaan on muuttunut.

- Jos se, että katsoo perusoikeuksien kuuluvan kaikille ja ihmisarvon olevan jakamaton tekee ihmisestä perustuslakifundamentalistin, niin kyllä; me RKP:ssä olemme perustuslakifundamentalisteja, ja ylpeitä siitä, Biaudet sanoi tänään eduskunnassa.

Eva Biaudet on RKP:n pormestariehdokas

- Helsinki asettaa koko maan kehityksen suunnan. On tärkeää, että meillä on avoin ja moderni Helsinki, joka on dynaaminen, monikulttuurinen ja puolustaa kaksikielisyyttämme. On aivan keskeistä nuorille ja vanhoille, että meillä on molemmilla kotimaisilla kielillä toimivia päiväkotipaikkoja ja vanhustenhoitoa, hyvistä kouluista puhumattakaan, Biaudet sanoo.

Hallitus piiloutuu oikeusministerin selän taakse

- Hallitus piiloutuu oikeusministerin selän ja teoreettisten kirjausten kielellisistä oikeuksista taakse. On hyvä, että nämä oikeudet todetaan, mutta valitettavasti lupaukset jäävät tyhjiksi, mikäli ruotsinkieliset oikeudenkäynnit turvanneet rakenteet lakkautetaan, eikä korvaavia rakenteita tai resursseja luoda turvaamaan oikeudet käytännössä, sanoo kansanedustaja Eva Biaudet.

Eduskunnan lakivaliokunnan varapuheenjohtaja Eva Biaudet toteaa, että lakivaliokunnan on nyt tehtävä se työ, joka hallituksen olisi pitänyt tehdä.

Pages

Subscribe to RSS - Eva Biaudet