Satovahingot vaativat poikkeuksellisia toimenpiteitä

04.10.2017

Kylmän ja sateisen sään takia tämän vuoden satoennusteet näyttävät odotettua huonommilta. Korjaamatta jäävän sadon rahallinen arvo on varovaisimpienkin arvioiden mukaan ainakin 150-200 miljoonaa euroa.

Kansanedustaja Mats Nylund ja europarlamentaarikko Nils Torvalds ovat tilanteesta huolissaan ja vaativat hallitukselta poikkeuksellisia toimenpiteitä parantaakseen maatilojen taloudellista ahdinkoa.

- Maanviljelijät kamppailevat kannattavuutensa kanssa monen taloudellisesti vaikean vuoden jälkeen. Osa pelloista jäänee vaikean syksyn takia puimatta, ja hallituksen tulisikin olla valmiudessa toimia nopeasti ja järeästi, sanoo Nylund.

EU:n maatalousministerit kokoontuvat ministerineuvoston kokoukseen Luxembourgissa ensi maanantaina.

- Edellytämme että maa- ja metsätalousministeri Leppä tuo kokouksessa esille Suomen poikkeuksellisen tilanteen ja vaatii EU:ta auttamaan meitä kriisistä, sanoo Torvalds.

- Jotta meillä tulevaisuudessakin on kotimaista ruuantuotantoa, meidän tulee parantaa maanviljelyn tuottavuutta. Tämä tehdään mm parantamalla viljelijöiden asemaa elintarvikeketjussa, sanovat Nylund ja Torvalds.

Author: